• Elke week DTA-examen in Amsterdam, Den Bosch en Waddinxveen
  • Certificaat al na een paar dagen beschikbaar
  • Cursus op de examenlocatie ook mogelijk
DTA Examen

Examen en certificaat DTA

Het is bij Westpoort mogelijk om alleen het DTA examen af te leggen, zonder het volgen van de cursus. Het examen bestaat uit een theorie- en praktijkexamen. Wanneer een van de onderdelen onvoldoende is, hoeft alleen dat onderdeel opnieuw gedaan te worden. Geslaagde kandidaten ontvangen het persoonscertificaat DTA. Dit certificaat is 3 jaar geldig. Hiermee wordt aangetoond dat de certificaathouder beschikt over de geldende voorwaarden om toe te zien op asbestverwijdering.

Om het examen te kunnen afleggen is een DAV-2 certificaat of DTA-certificaat (niet langer dan 1 jaar verlopen) en een Face Fit-test certificaat verplicht. Om aan de slag te kunnen als Deskundig Toezichthouder is een medische keuring verplicht en wordt een VCA geadviseerd. Daarom biedt Westpoort een medische keuring, Face Fit-test en verschillende DAV en VCA cursussen aan.

Schrijf je direct in voor het DTA examen in Amsterdam, Den Bosch, Sneek of Waddinxveen. Het examen kan ook in de asbesttrailer op elke gewenste locatie worden afgenomen. 

DTA Examen

Examen
Het examen DTA bestaat uit een theorie-examen, deze vindt plaats op de 4e cursusdag om ca. 15.00 uur. In dit geval hoef je de volledige cursus niet te volgen. Het praktijkexamen volgt de dag erop. Als je niet slaagt hoef je alleen het onderdeel dat onvoldoende is opnieuw te doen.

Per 1 maart 2016 zijn de toelatingseisen voor het DTA-examen veranderd. Om examen te kunnen doen gelden een aantal voorwaarden. Je moet in het bezit zijn van een:
• geldig legitimatiebewijs
• geldig certificaat DAV, DAV-2 of DTA, of een certificaat dat niet langer dan 1 jaar geleden is verlopen
• bewijs afronding online instructie Adembescherming deel 2*
• certificaat Face Fit-test, max. 1 jaar oud
• werkgeversverklaring ABM (adembescherming)**

*   Voor meer informatie zie de website van vezelveiligheid.nl, klik hier.
** Als je geen werkgever hebt, neem dan contact met ons op: 020-21 53 090.


Certificaat
Als je het theorie –en praktijkexamen met goed resultaat hebt afgerond krijg je het officiële DTA Certificaat van Ascert, de Stichting Certificatie Asbest. Dit certificaat is 3 jaar geldig. Het certificaat en pasje worden binnen enkele werkdagen toegestuurd.

Inschrijven
Je kunt deze week direct al examen doen! Schrijf je in voor het examen DTA in Amsterdam, Den Bosch of Waddinxveen.

Tarieven

Deelname aan het DTA-examen (Theorie & Praktijk) kost € 770,-. Een herkansing voor het theorie-examen kost € 110,-. Een herkansing voor het praktijkexamen kost € 470,-.
Het certificaat en pasje zijn bij de prijs inbegrepen.

Voor deelname aan het examen is een Face Fit-test verplicht. Deze test kost € 45,-.
Ook is een medische keuring Asbest verplicht. Deze keuring kost € 150,-.
Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Het examen kan ook in de asbest trailer op elke gewenste locatie worden afgenomen. Neem hiervoor contact met ons op: 020 - 215 3090.

Wil jij deze cursus incompany volgen?


Deze cursus kunnen wij ook incompany organiseren. De cursus vindt dan op een eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze manier kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving toepassen.

Wat zijn de voordelen van een incompany-traject?

  • Het programma kunnen wij volledig afstemmen op specifieke bedrijfsaspecten.
  • Het bespaart jullie reistijd.
  • Direct in de eigen werkomgeving oefenen.
  • Gebruikmaken van je eigen materiaal.
  • Zelf bepalen wanneer en hoe laat de cursus plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om een groep medewerkers te laten opleiden op één van onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Waddinxveen of Sneek. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.
 

Wil je persoonlijk advies over incompany mogelijkheden?

Contactpersoon 

Gerda
Opleidingsadviseur

 020 215 3090
gerda@westpoort.nl

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek