• Lees alles over DAV-1 & DAV-2
  • Certificaten na een paar dagen beschikbaar
DAV-mentortraject

Algemene informatie DAV-1 & DAV-2 

Het traject dat afgelegd moet worden om aan de slag te kunnen gaan als Deskundig Asbest Verwijderaar is opgesplitst in twee onderdelen: DAV 1 en DAV 2. In  de DAV-1 cursus leert de cursist de basiskennis en technieken om veilig asbest te verwijderen. Daarna volgt de cursist het verplichte mentortraject, waarbij in een half jaar tijd 120 uren in pak gemaakt dienen te worden. Daarna kan de cursist starten aan de DAV-2 cursus. Lees bij programma verdere informatie over hoe het traject eruit ziet. 

Voor vragen over de DAV-certificering bel ons via 020 215 3090. We lichten dit traject graag toe.

Lees hier meer over het mentortraject reglement.

Het nieuwe DAV-traject

DAV-1 & DAV-2
DAV bestaat uit twee delen: DAV-1 en DAV-2. Na het behalen van het DAV-1 examen dient eerst praktijkervaring opgedaan te worden tijdens het mentortraject. Dit houdt in dat de cursist in een half jaar tijd 120 uren in pak moet maken en voorgeschreven praktijkopdrachten moet verrichten. Westpoort coacht de cursist tijdens het mentortraject. Wanneer dit is goedgekeurd door Ascert kan gestart worden met de DAV-2 cursus, met aansluitend het examen.

Mentortraject
De tijd tussen DAV-1 en DAV-2 noemen we het “mentortraject”. Dat is de tijd waarin praktijkervaring wordt opgedaan bij een werkgever, onder begeleiding van een mentor. Begeleiding door een mentor is een wettelijke verplichting. Ook aan de mentor worden eisen gesteld. Wanneer iemand bij Westpoort een DAV-1 opleiding volgt, zorgen wij voor de beschikking over een erkende en geregistreerde mentor. De cursist dient zelf te zorgen voor een geschikte werkgever die mee wil werken aan het opbouwen van de pakuren en het uitvoeren van de praktijkopdrachten.

DAV herhalen
Het DAV-2 certificaat is 3 jaar geldig. Wanneer het DAV-2 certificaat verloopt, dient een DAV-Herhaalcursus gevolgd te worden. Hiervoor dient de cursist in het bezit te zijn van of een DAV-certificaat die is afgegeven voor 1 maart 2016 of een DTA-certificaat.

Face Fit-test en vezelveiligheidstest
Voordat je mag deelnemen aan het examen moet een Face Fit-test en het vezelveiligheidsprogramma zijn afgenomen. Dit moet aantoonbaar zijn tijdens het examen. Het vezelveiligheidsprogramma is in het lesprogramma opgenomen. De Face Fit-test kan voorafgaand aan de cursus worden gedaan.  

Face Fit-test
De Face Fit-test is een test waarbij wordt bepaald welk type en maat masker het best bij je past. De test wordt uitgevoerd door een specialist van Westpoort waarbij geavanceerde apparatuur bepaalt of het masker goed aansluit. De test is 1 jaar geldig, daarna moet opnieuw een Face Fit-test worden afgenomen. Westpoort biedt de Face Fit-test aan en deze kunnen worden afgenomen voorafgaand aan de cursus. De kosten voor deze test worden apart in rekening gebracht en zijn niet standaard inbegrepen bij de opleiding. 
Meer over Face Fit-test

Vezelveiligheid
Ook het vezelveiligheidsprogramma moet uitgevoerd zijn voordat deelgenomen mag worden aan het examen. Bij inschrijving van de cursus ontvangt de cursist een link met de vezelveiligheidstest. Na het behalen van de test ontvangt de cursist het certificaat. Deze dient meegenomen te worden naar het examen. Voor DAV-1 moet deel 1 van de test uitgevoerd zijn. Voor DAV-2 moeten deel 1 én deel 2 uitgevoerd zijn.

Contact
Vragen over de DAV-certificering? Bel ons via 020 215 30 92. We lichten dit traject graag toe.

 

 

 

Tarieven

Kijk voor de prijzen en cursusdata bij de opleiding DAV-1 en/of DAV-2

De cursus kan ook incompany worden georganiseerd. Neem hiervoor contact met ons op: 020 215 3090.