• Opleiding R-DLP in Amsterdam, Den Bosch, Sneek of Waddinxveen
  • Tweedaagse cursus voor goede voorbereiding op het examen R-DLP
  • Incl. CROW-400 norm, lunch, koffie en thee al voor € 545,-
R-DLP

LET OP!
Deze cursus wordt gegeven op twee dagen. Houd rekening met huiswerk tijdens de tussenliggende periode. 

R-DLP (Geregistreerd Deskundig Leidinggevende Projecten)

Bij het werken in en met verontreinigde bodem is het van belang dat er aandacht wordt besteed aan de veiligheids- en gezondheidsaspecten. Daarvoor houden we de nieuwe CROW richtlijn publicatie 400 aan. Als onderdeel van de nieuwe CROW-400 richtlijn zijn ook de opleidings- en ervaringseisen vernieuwd. Belangrijke wijziging is de introductie van de R-DLP: de Geregistreerde Deskundig Leidinggevende Projecten. 

De inzet van de R-DLP is volgens de richtlijn verplicht voor de zwaardere veiligheidsklassen rood of zwart (met een overgangstermijn tot uiterlijk 1 januari 2019). Reguliere DLP blijft gewoon bestaan, echter bij zwaardere saneringen wordt de Geregistreerde (R-) DLP'er ingezet. Ten opzichte van de reguliere DLP worden aan de R-DLP vooral extra eisen gesteld ten aanzien van het uitvoeren van luchtkwaliteitsmetingen. Opleidingscentrum Westpoort bereidt je voor op het (externe) examen bij het CROW. 

Schrijf je direct in voor deze cursus in Amsterdam, Den Bosch, Sneek of Waddinxveen. De cursus gaat altijd door.
De cursus kan ook incompany worden georganiseerd.

R-DLP

Voor wie

De cursus R-DLP is bedoeld voor professionals die in de bouw, grond-, weg- en waterbouw werkzaamheden met zwaar verontreinigde grond (willen) begeleiden. Ervaring als DLP'er is een must om te kunnen slagen voor het CROW-examen. 

Resultaten
Na de 2-daagse cursus R-DLP kun je:
• Werken met zware verontreinigde grond begeleiden
• Kennis van Arbo –en Milieuwetgeving in praktijk brengen
• Veiligheids- en gezondheidsplannen opstellen
• Luchtkwaliteitsmetingen uitvoeren
• Richtlijnen van CROW-400 toepassen

Onderwerpen
In de cursus R-DLP wordt aandacht besteed aan:
• Arbo- en Milieuwetgeving
• Categorisering veiligheidsklassen
• Veiligheids- en gezondheidsplannen
• Persoonlijke beschermingsmiddelen
• Maatregelpakketten
• CROW-400 
• Gasmetingen

Opzet & examen
De cursus duurt 2 dagen. Van 7.00 uur tot 15.00 uur. In de cursus staat de theorie en praktijk centraal. Op de eerste dag doe je mee met het (interne) examen regulier DLP. De tweede dag wordt extra lesstof behandeld die nodig is voor de voorbereiding op het R-DLP examen. Het R-DLP kan je zelf aanvragen bij het CROW. Wij kunnen je daarbij begeleiden. Het examen wordt afgenomen bij CROW en bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen. Voor het theorie gedeelte kan de kandidaat terecht op vestigingen verdeeld over het land. Voor het praktijk examen is enkel de locatie in Nieuwegein beschikbaar. De kosten van het CROW examen zijn €195,- voor het theorie examen en €345,- voor het praktijkexamen (prijswijzigingen door CROW voorbehouden). Deelnemers moeten rekening met een thuisstudiebelasting van circa 10 uur. Tijdens de cursusdag wordt koffie/ thee en een lunch gratis aangeboden.

Certificaat & pas
Na het succesvol behalen van het examen op de eerste dag ontvangt de cursist het officiële Westpoort certificaat Deskundig Leidinggevende Projecten volgens CROW-400. Dit certificaat is vijf jaar geldig. Het certificaat en pasje worden binnen enkele werkdagen toegestuurd. Na het behalen van het theorie- en praktijkexamen R-DLP (op een locatie van CROW) ontvangt de cursist het R-DLP certificaat welke ook 5 jaar geldig is na uitgiftedatum.

Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven of bellen voor een plaats in Amsterdam, Den Bosch of Waddinxveen. De cursus gaat altijd door!

 

Tarieven

Deelname aan de tweedaagse cursus R-DLP inclusief lesmateriaal en het regulier DLP institutionele examen kost € 545,-. Dit is inclusief de meest recente CROW 400-uitgave à €115,-. Alle bedragen zijn exclusief BTW. Lunch, lesmateriaal, instituutsexamen, certificaat en pasje zijn inbegrepen.

Het R-DLP examen bij CROW moet de kandidaat zelf aanvragen bij CROW. Huidige tarieven die CROW hanteert: €195,- excl. BTW voor het theorie examen en €345,- excl. BTW voor het praktijk examen. Wij helpen je graag bij het aanvragen dan de examens.

De cursus kan ook incompany worden georganiseerd. Neem hiervoor contact met ons op: 020-44 80 185.

Wil jij deze cursus incompany volgen?


Deze cursus kunnen wij ook incompany organiseren. De cursus vindt dan op een eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze manier kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving toepassen.

Wat zijn de voordelen van een incompany-traject?

  • Het programma kunnen wij volledig afstemmen op specifieke bedrijfsaspecten.
  • Het bespaart jullie reistijd.
  • Direct in de eigen werkomgeving oefenen.
  • Gebruikmaken van je eigen materiaal.
  • Zelf bepalen wanneer en hoe laat de cursus plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om een groep medewerkers te laten opleiden op één van onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Waddinxveen of Sneek. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.
 

Wil je persoonlijk advies over incompany mogelijkheden?

Contactpersoon Amsterdam

Lisa
Opleidingsadviseur

 020 448 0190
lisa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Den Bosch

Susanne
Opleidingsadviseur 

 073 205 3640
susanne@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Waddinxveen

Thomas
Vestigingsmanager Waddinxveen

0182 232 680
thomas@westpoort.nl

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek