Westpoort
Certificaat snel halen?

JE BHV CERTIFICAAT BEHALEN?


Heb jij altijd al een BHV cursus willen volgen? Bij Westpoort heb je dagelijks keuze uit een verscheidenheid aan BHV trainingen. In één dag leer jij hoe je eerste hulp bij ongelukken bieden, weet je precies wat je moet doen bij brand en kan jij een pand effectief en efficiënt ontruimen. Heb jij je BHV certificaat al gehaald? Ook voor de opfriscursus kan je bij ons terecht. Daarnaast geven wij de cursus in het Engels en kan je jouw BHV certificaat aanvullen met vervolgcursussen zoals de cursus preventiemedewerker.

BHV cursus

Als bedrijfshulpverlener (BHV'er) help je werknemers en klanten in veiligheid te brengen die op het moment van een noodsituatie aanwezig zijn in een bedrijfspand. Een BHV’er weet onder andere precies wat te doen bij brand en ongevallen. Wil jij een BHV cursus volgen, waarin je leert om in noodsituaties te zorgen voor de veiligheid van je collega’s, klanten en andere aanwezigen? Bij Westpoort kun je terecht voor een brede keuze aan BHV trainingen. In één dag leer jij hoe je eerste hulp bij ongelukken biedt, wat je precies moet doen bij brand en hoe je zorgt voor het snel, veilig en efficiënt ontruimen van een pand. Heb je al een BHV certificaat? Ook voor de opfriscursus BHV kun je bij ons terecht. Daarnaast geven wij de cursus in verschillende andere talen, waaronder Engels. Wil je jezelf na de BHV cursus nog verder ontwikkelen op het gebied van bedrijfshulpverlening? Vul dan jouw BHV certificaat aan met aanvullende cursussen zoals de cursus Preventiemedewerker.

Wat is een BHV cursus?

Wat is nu precies een BHV cursus en wat betekent de afkorting BHV? BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Een BHV cursus is een korte opleiding waar je leert hoe je het beste hulp verleent bij calamiteiten, zoals branden of ongelukken op het werk. Elk bedrijf is wettelijk verplicht een aantal BHV’ers te hebben. Hoeveel dat er moeten zijn, hangt af van de bedrijfsgrootte en de risico’s binnen de organisatie. Het aantal benodigde BHV’ers stelt men vast door een officiële risico-analyse die voluit Risico Inventarisatie en Evaluatie heet.

BHV, preventie en EHBO

Het is goed om te weten dat je als BHV’er niet automatisch EHBO’er bent en andersom. Het zijn twee verschillende diploma’s. Het is wel zo dat ze elkaar goed aanvullen. Vaak zie je in bedrijven dan ook dat hulpverlening bestaat uit een mengeling van BHV’ers en EHBO’ers. Heb je beide cursussen gevolgd, dan heb je een brede basis aan kennis en vaardigheden om mensen in nood te helpen. Ben je naast bedrijfshulpverlening ook geïnteresseerd in hoe je calamiteiten kunt voorkomen? Dan is de cursus preventiemedewerker vast een interessante aanvulling voor jou. De cursus preventiemedewerker richt zich op vier onderwerpen: het opstellen van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), het uitvoeren van de beschreven maatregelen, adviseren binnen de organisatie over goede werkomstandigheden en het adviseren van de bedrijfsarts of arbodienst.

Wie kan een BHV cursus doen?

De BHV cursus is er in principe voor iedereen. De basis is dat je binnen een organisatie de taak van bedrijfshulpverlener op je wil nemen, om collega’s en bezoekers te helpen als er een calamiteit optreedt. Daarnaast is de opleiding geschikt voor iedereen die graag wilt weten hoe je te werk gaat, wanneer je mensen wilt helpen en in veiligheid wilt brengen bij calamiteiten.

Is BHV verplicht?

Elk bedrijf is wettelijk verplicht te zorgen voor bedrijfshulpverlening. De Arbowet stelt namelijk de werkgever verantwoordelijk voor het in veiligheid brengen van medewerkers en andere aanwezigen bij een brand, ongeval of andere noodsituatie. De aanwezigheid van bedrijfshulpverleners is in elk bedrijf noodzakelijk, om efficiënt in te kunnen grijpen bij calamiteiten. Goed georganiseerde bedrijfshulpverlening voorkomt veel leed, bij zowel collega’s als bezoekers.

BHV cursus inhoud

Wat leer je nu allemaal precies op een BHV cursus? In één zin samengevat leer je om effectief te handelen bij een calamiteit. Dat betekent dat je onder andere leert:

  • Belangrijke signalen te herkennen, die vooraf kunnen gaan aan een bedreigende situatie. De organisatie van bedrijfshulpverlening. Slagvaardig handelen bij noodsituaties binnen je organisatie. Levensreddende handelingen, zoals werken met een AED-apparaat. Een beginnende brand zelf blussen. Een pand ontruimen (evacuatie). Communiceren met professionele hulpdiensten. Alarmering.

Daarom kies je voor een BHV cursus

Als BHV’er lever je een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in jouw bedrijf of instelling. We zetten de redenen om te kiezen voor een BHV cursus voor je op een rij:

1. Je naasten helpen
Dit wordt vaak als reden genoemd: heb je een BHV cursus gevolgd, dan kun de kennis en vaardigheden inzetten om je collega’s en andere aanwezigen bij jouw bedrijf of instelling te helpen, op het moment dat zij dat het hardst nodig hebben. Als BHV’er heb je een gewaardeerd en verantwoordelijk takenpakket. Ook buiten het werk komen je BHV skills van pas, als er iets gebeurt thuis, in de sportclub, op straat of andere plekken.

2. Voorkom ongevallen
Als bedrijfshulpverlener herken je eerder gevaarlijke situaties, doordat je jezelf meer bewust bent van je omgeving. Vanuit je taak als BHV’er kijk je anders en heb je meer oog voor de veiligheid om je heen. Hierdoor signaleer je gevaarlijke situaties eerder, en voorkom je sneller ongevallen of letsel.

3. Je weet hoe je moet handelen bij een noodgeval
Er zijn maar weinig dingen zo erg als een calamiteit waarbij je machteloos moet toekijken, omdat je niet weet wat je moet doen. Heb je een BHV cursus gevolgd, dan heb je geleerd hoe je in noodgevallen moet handelen. De cursus bevat veel praktische oefeningen, zodat je goed voorbereid bent op wat je moet doen als het er op aan komt.

4. Je bent waardevol voor je organisatie en collega's
Als bedrijfshulpverlener ben je extra waardevol. Je toont betrokkenheid en helpt daarmee niet alleen je organisatie en je collega’s, het maakt ook een goede indruk op je LinkedIn profiel of je CV. Daarnaast kun je als BHV’er ook van dienst zijn in andere situaties, zoals bij activiteiten van een vereniging of sportclub.

5. Doorgroeien als BHV'er
Vaak zijn er in een bedrijf op het gebied van hulpverlening verschillende functies met elk weer andere verantwoordelijkheden, taken en rollen. Wie weet is in jouw bedrijf of instelling het BHV’er-schap een mooie eerste stap naar een andere functie.

BHV cursus geldigheid

Het certificaat dat je krijgt na afloop van de BHV cursus is niet onbeperkt geldig. Arbo instanties adviseren om de BHV kennis elk jaar te vernieuwen. Het gebeurt namelijk vaak dat kennis wegzakt, omdat je het (gelukkig) niet dagelijks nodig hebt. Je kunt om je kennis op te frissen de cursus opnieuw doen, maar je kunt ook kiezen voor een BHV opfriscursus. Zoals de naam al aangeeft fris je met deze cursus je eerder opgedane BHV kennis weer op.

Hoe lang duurt een BHV cursus?

De BHV training duurt één dag, dus 8 uur lang. De gebruikelijk cursustijden zijn van 8:00 tot 16:00 uur. Heb jij je BHV diploma al behaald, maar wil je jouw kennis en vaardigheden opfrissen? Volg dan de BHV herhalingscursus, deze training duurt één dagdeel. Voor de BHV cursussen in andere talen gelden dezelfde tijden.

Op welke dagen kan ik een BHV cursus volgen?

Bij Westpoort kun je terecht voor een BHV-cursus van maandag tot en met zaterdag. Check de beschikbare dagen op de Westpoort-vestiging van jouw keuze door te klikken op het kalender-icoontje.

Wat zijn de toelatingseisen van de BHV cursus?

Iedereen is welkom op de BHV cursus, een specifieke vooropleiding of voorkennis is niet vereist.

BHV cursus kosten

De BHV cursus kosten bedragen € 189,- per persoon, exclusief BTW. De herhalingscursus kost € 155,- per persoon, exclusief BTW. Voor BHV cursussen en herhalingscursussen in een andere taal gelden dezelfde prijzen. De cursusprijs is inclusief het examen en het (leen)lesmateriaal. Je hoeft verder niets mee te nemen, want je krijgt op je cursusdag een lekkere lunch aangeboden. We zorgen ook voor koffie, thee, frisdrank en een tussendoortje.

BHV deelcertificaten

Wil je alleen op één specifiek onderdeel van bedrijfshulpverlening een certificaat halen? Dat is ook mogelijk bij Westpoort. Je kunt bij ons cursussen volgen over de volgende onderwerpen:

  • Levensreddende handelingen: tijdens deze cursus, die bestaat uit 1 dagdeel, leer je hoe in te grijpen bij noodsituaties, hoe je een slachtoffer beoordeelt, hoe je reanimatie en andere levensreddende handelingen uitvoert en alarmering. Kleine blusmiddelen: deze cursus richt zich op het bestrijden van een beginnende brand. Je leert bijvoorbeeld vroegtijdig de signalen van brand-dreiging herkennen, de risico’s inschatten en op verantwoorde wijze een beginnende brand bestrijden.

Het examen van de BHV cursus

Op de BHV cursus doe je een theorie- en een praktijkexamen. Het praktijkexamen bestaat uit diverse oefeningen die wij al tijdens de cursus toetsen. Het theorie-examen volgt op het einde van de cursusdag en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Je krijgt 60 minuten de tijd voor het theorie-examen. Bij minimaal 65% van het totaal aantal te behalen punten ben je geslaagd. Bij een computerexamen is de uitslag direct bekend. Als je het examen met goed resultaat hebt afgerond, sturen wij jouw digitale certificaat binnen een paar werkdagen naar je op. Dit certificaat is één jaar geldig.

We maken er samen een leuke dag van

Snel terecht kunnen, voordelige prijzen en gegarandeerd je certificaat halen vinden wij belangrijk voor onze deelnemers. Maar wat wij minstens zo graag zien, is dat jij een leuke dag hebt. Daarom maken wij de stof niet moeilijker dan nodig en brengen we het graag met een beetje humor over.

Schrijf je in!

Wil jij een BHV cursus volgen en je BHV certificaat halen ? Je kunt je direct inschrijven door hieronder op de datum en locatie naar jouw keuze te klikken en het formulier in te vullen. Doe je dit liever in overleg met een van onze medewerkers, of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op! Bel naar 088 827 3030 , onze medewerkers helpen je graag verder.

Deze website gebruikt cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij cookies voor onze webstatistieken. Lees onze cookieverklaring. sluiten