• Je kan bij ons dagelijks terecht
 • Zo geregeld: boek online of bel ons op
 • Voordelige all inclusive prijs van €195
 • Inclusief lunch en CCV-registratie
Container Afzetsysteem

Je container afzetsysteemcertificaat halen?


Veel vrachtwagens zijn uitgerust met een container afzetsysteem, zodat de chauffeur zelf de lading/container kan op- en afladen. Er zijn verschillende manieren om de container op- en af te laden, dit gebeurt met een kabel-, ketting-, haakarm- of een portaalsysteem. Het bedienen van deze systemen vereist voldoende kennis van veilig werken met een container afzetsysteem. Je werkt namelijk met enorm zware gewichten, het laatste wat je wilt is dat de container losschiet. Training in vaardigheden en kennis van veiligheid is dus erg belangrijk.


Wat staat je te wachten?
In één dag doe je theoretische kennis op en oefen je praktische vaardigheden waarbij veilig en verantwoord werken met het containerafzetsyteem centraal staat. Je wordt je bewust van de risico’s en leert technieken om deze risico's uit te sluiten. Ons doel is dat jij snel over het papiertje beschikt dat jij nodig hebt. Hoe? Door onze cursussen laagdrempelig te houden! We gaan er samen voor zorgen dat jij je certificaat haalt: zo geleerd, zo gedaan.

Snel terecht kunnen, voordelige prijzen en je certificaat halen is belangrijk voor ons. Maar wat wij minstens zo graag zien, is dat jij een leuke dag hebt. Daarom proberen wij de stof met een beetje humor over te brengen. Wij bieden all inclusive prijzen, dat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken voor verrassingen achteraf. De prijs bestaat altijd uit de cursus, het examen en het lesmateriaal (bij sommige cursussen is het lesmateriaal op leenbasis). Daarnaast krijg je op de cursusdag een lekkere lunch, koffie en thee, frisdrank en een tussendoortje. In het weekend gooien we de barbecue aan of gaan we voor een broodje bal. Leuk toch?

Alle ins en outs van de container afzetsysteemcursus 


Voor wie is deze cursus bedoeld?
De opleiding containerafzetsysteem is voor chauffeurs die laad- en loswerkzaamheden verrichten met een vrachtwagen met een containerauto.

Wat leer je in deze eendaagse cursus?

 • Hoe je met verschillende container afzetsystemen moet werken.
 • Aandachtspunten van de borging.
 • Het toepassen van regelgeving in de praktijk.
 • Hoe je het systeem conform de richtlijnen bedient.

Welke onderwerpen behandelen we?

 • Risico's bij het gebruik van een container afzetsysteem.
 • Wet- en regelgeving.
 • Arbowetgeving.
 • Opbouw van afzetsystemen.
 • Werking van verschillende afzetsystemen.
 • Controle en onderhoud van afzetsystemen.
 • Praktijk containerafzetsysteem.

Dagprogramma
De cursus duurt één dag, van 7.00 tot 15.00 uur. De cursusdag bestaat uit een gedeelte theorie en een praktijkdeel, aansluitend heb je examen. 

Certificaat en pas
Als je de cursusdag hebt gevolgd en het examen met goed resultaat hebt afgerond, krijg je het officiële Westpoort certificaat Veilig werken met Container afzetsystemen. Dit certificaat is vijf jaar geldig. Het certificaat en je pasje sturen wij binnen enkele werkdagen naar je op.

CCV-aanmelding code 95
Deelname aan deze cursus kan bij het CCV voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd. Wij verzorgen deze registratie voor je.

Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven door hieronder op een datum naar jouw keuze te klikken en het formulier in te vullen. Je kan ook bellen en dan regelen onze dames de inschrijving voor je. Als je je hebt ingeschreven heb je meteen onze garantie dat de cursus doorgaat!

Hoeveel kost de container afzetsysteemcursus?


Het volgen van de cursus Veilig werken met Containerafzetsystemen, inclusief het examen kost €195. De lunch, koffie/thee, twee muntjes, het certificaat, lesmateriaal, pasje en de CCV-aanmelding zijn bij de prijs inbegrepen. Alle bedragen zijn exclusief btw. 


Container afzetsysteem cursus op eigen locatie? 
Neem dan contact op met met één van onze dames: 020 448 0190.

Doe jij deze cursus voor de code 95?
Als je meerdere cursussen boekt kun je profiteren van onze pakketkorting!

 

Wil jij deze cursus incompany volgen?


Deze cursus kunnen wij ook incompany organiseren. De cursus vindt dan op een eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze manier kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving toepassen.

Wat zijn de voordelen van een incompany-traject?

 • Het programma kunnen wij volledig afstemmen op specifieke bedrijfsaspecten.
 • Het bespaart jullie reistijd.
 • Direct in de eigen werkomgeving oefenen.
 • Gebruikmaken van je eigen materiaal.
 • Zelf bepalen wanneer en hoe laat de cursus plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om een groep medewerkers te laten opleiden op één van onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Waddinxveen of Sneek. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.
 

Wil je persoonlijk advies over incompany mogelijkheden?

Contactpersoon Amsterdam

Lisa
Opleidingsadviseur

 020 448 0190
lisa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Den Bosch

Susanne
Opleidingsadviseur 

 073 205 3640
susanne@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Waddinxveen

Thomas
Vestigingsmanager Waddinxveen

0182 232 680
thomas@westpoort.nl

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek