• Je kan bij ons snel terecht
 • Zo geregeld: boek online of bel ons 
 • Voordelige all inclusive prijs van €399
 • Je certificaat binnen no time op zak
cursus- het nieuwe rijden- code 95

Let op: vanaf drie werkdagen vóór de cursusdag, kan je jouw deelname aan deze cursus niet meer annuleren of verplaatsen.
 

 

Het Nieuwe Rijden | code 95


Veel transportbedrijven proberen de kosten van transport te verlagen, één van die manieren is door de rijstijl van chauffeurs onder de loep te nemen. De rijstijl speelt een belangrijke rol, omdat kleine aanpassingen niet alleen milieubewuster zijn maar daardoor ook kostenbesparend. Daarnaast moet de rijstijl ook bijdragen aan het vergroten van de (verkeers)veiligheid en het comfort.

Wat staat je te wachten?
In de cursus Het Nieuwe Rijden leer je onder leiding van een ervaren instructeur een rijstijl waarin je beide doelstellingen combineert. Met Het Nieuwe Rijden kun je een brandstofbesparing van 10-15% realiseren en tegelijkertijd veilig en comfortabel rijden. Ons doel is dat jij snel over de papieren beschikt die jij nodig hebt. Hoe? Door onze cursussen laagdrempelig te houden! We gaan er samen voor zorgen dat jij je certificaat haalt: zo geleerd, zo gedaan.

Kom jij in aanmerking voor een SOOB-subsidie?
Als je bent aangesloten bij het cao voor Transport en Logistiek Nederland (TLN) kom jij met deze cursus waarschijnlijk in aanmerking voor een vergoeding door de SOOB-subsidie. Op deze cursus is een vergoeding van €75 van toepassing. Klik hier voor meer informatie over SOOB-subsidies en de aangesloten opleidingen. Kies in het inschrijfformulier voor de optie waar SOOB in is vermeld, anders kunnen wij de subsidie niet verwerken.

Het Nieuwe Rijden (W01-1) | code 95


Voor wie is deze cursus bedoeld? 
De opleiding Het Nieuwe Rijden is voor beroepsmatige chauffeurs.


Wat leer je in deze eendaagse cursus?

 • Zuiniger rijden met minder brandstof.
 • Je rijstijl beter afstemmen op externe omstandigheden.
 • Veiliger en comfortabeler rijden.

Welke onderwerpen behandelen we?

 • Het principe van specifiek brandstofverbruik.
 • Brandstofbesparende rijstijl.
 • Voertuig en chauffeur.
 • Invloeden van weer, weg en verkeer op brandstofverbruik.
 • Anticiperend rijgedrag.
 • Invloed van de chauffeur op het brandstofverbruik.
 • Techniek en uitvoering van het voertuig.
 • Praktijkoefening (tweeënhalf uur onder begeleiding van een instructeur).

Dagprogramma
De cursus Het Nieuwe Rijden duurt één dag, je begint om 7.00 uur ’s ochtends en eindigt je dag om 15.00 uur. Je begint de dag met een nulmeting, iedere cursist (je volgt deze cursus met maximaal 1 andere cursist) gaat eerst ieder één uur en een kwartier rijden om een meting te doen van je huidige rijstijl. Deze tijd gebruikt de docent om je te coachen in het nieuwe rijden.

Na de nulmeting volgt het theorieblok van Het Nieuwe Rijden code 95, gevolgd door een lekkere lunch. Als je hebt geleerd wat je precies kan doen om je rijstijl zodanig aan te passen dat je een brandstofbesparing kan realiseren van 10-15%, ga je dit in de praktijk toepassen. Iedere cursist krijgt nu weer één uur en een kwartier in de vrachtwagen om het geleerde daadwerkelijk toe te passen op de weg. Terwijl een andere cursist rijdt, zit jij ernaast. Dit is absoluut geen ramp, want hier leer je ook heel veel van. Jij kan in alle rust de leermomenten opnemen, terwijl de docent je tips en tricks meegeeft.

Certificaat en pas
Als je de cursusdag hebt gevolgd krijg je het officiële Westpoort certificaat Het Nieuwe Rijden. Het certificaat en je pasje sturen wij binnen enkele werkdagen naar je op.

Code 95
Deelname aan deze cursus kan bij het CCV voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd. Wij verzorgen deze registratie voor je. Voor deze cursus moet je een geldig rijbewijs en een geldig legitimatiebewijs bij je hebben.

Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven door hieronder op een datum naar jouw keuze te klikken en het formulier in te vullen. Je kan ook bellen en dan regelen onze dames de inschrijving voor je. Als je je hebt ingeschreven heb je meteen onze garantie dat de cursus doorgaat!

Hoeveel kost deze cursus?


Deelname aan de cursus Het Nieuwe Rijden kost €399,- Alle bedragen zijn exclusief btw. De lunch, koffie/thee, twee muntjes, het certificaat, pasje en de CCV-aanmelding zijn bij de prijs inbegrepen.

Doe jij deze cursus voor de code 95 en ben je van plan meerdere cursussen te boeken? Profiteer dan van onze pakketkorting!

Doe je deze cursus liever incompany? Neem dan contact op met Lisa: 020 448 0190.

Via het SOOB Subsidiepunt is er een subsidie beschikbaar van €75 per chauffeur, klik hier voor meer informatie.

 

Wil jij deze cursus incompany volgen?


Deze cursus kunnen wij ook incompany organiseren. De cursus vindt dan op een eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze manier kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving toepassen.

Wat zijn de voordelen van een incompany-traject?

 • Het programma kunnen wij volledig afstemmen op specifieke bedrijfsaspecten.
 • Het bespaart jullie reistijd.
 • Direct in de eigen werkomgeving oefenen.
 • Gebruikmaken van je eigen materiaal.
 • Zelf bepalen wanneer en hoe laat de cursus plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om een groep medewerkers te laten opleiden op één van onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Waddinxveen of Sneek. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.
 

Wil je persoonlijk advies over incompany mogelijkheden?

Contactpersoon Amsterdam

Lisa
Opleidingsadviseur

 020 448 0190
lisa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Den Bosch

Melissa
Opleidingsadviseur 

073 205 3640
melissa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Waddinxveen

Ralph
Vestigingsmanager Waddinxveen

0182 232 680
r.bialy@westpoort.nl

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek