• Je kan bij ons snel terecht
  • Zo geregeld: boek online of bel ons
  • Voordelige all inclusive prijs van €435
  • Je certificaat binnen no time op zak
Heftruck SOG

Wat houdt de cursus heftruck SOG in? 


De heftruck SOG cursus is voor iedereen die een heftruck bestuurt op een bedrijfsterrein voor branches als de (petro-)chemische industrie, offshore en industriële reiniging. Als je binnen deze branches een heftruck bediend en gevaarlijke stoffen vervoert, dien je over speciale kennis en vaardigheden te beschikken. Deze kennis en vaardigheden brengen wij jou bij tijdens onze tweedaagse cursus en kan jij binnen no time je heftruckcertificaat SOG op zak hebben. Je heftruck rijbewijs SOG kan je halen in Amsterdam en Waddinxveen gegeven.

De heftruck SOG cursus bestaat uit een theorieblok waarin veiligheid, wetgeving en gevaarlijke situaties aan bod komen. Daarna volgt een deel praktijk onder begeleiding van een ervaren docent. Om je heftruckcertificaat SOG te kunnen halen maak je aan het einde van de laatste cursusdag een theorie-examen die wordt afgenomen door Pontifex, een landelijk erkend examenbureau.

Voorkennis en vereisten
▪ Je bent in het bezit van rijbewijs B
▪ Je bent in het bezit van een VCA certificaat
▪ Je bent minimaal 18 jaar
▪ Je beschikt over voldoende kennis van de Nederlandse taal
▪ Je bent in het bezit van een geldig legitimatiebewijs

Kijk voor alle toelatingseisen en specificaties zoals deze gesteld zijn door VCA Infra onder het tabblad programma.

Als je nog niet in het bezit bent van een geldig VCA certificaat maar je wilt wel de heftruck SOG cursus volgen? Klik dan hier voor het inplannen van een VCA cursus of bel met een van onze opleidingsadviseurs: 020 448 0190.

Snel, makkelijk en leuk
Met deze cursus van Westpoort ben je al in twee dagen goed opgeleid en loop je, als het even meezit, geslaagd voor je heftruck SOG cursus de deur uit! Schrijf je direct in voor deze cursus in Amsterdam of Waddinxveen. De cursus gaat altijd door en kost €435,- inclusief lesmateriaal, lunch, certificaat & pasje. De heftruck SOG cursus kunnen wij ook incompany organiseren.

Westpoort, specialist in heftruckcertificaten
▪ Heftruck en reachtruck in Amsterdam, Den Bosch en Waddinxveen.
▪ Bij Westpoort kun je bijna dagelijks het heftruckcertificaat halen.
▪ In de ruime praktijkloods van 1.000 m2 verzorgen wij ook cursussen reachtruck, orderpicker en magazijnmedewerker.
▪ Deze opleidingen kunnen ook incompany verzorgd worden.

Alle ins en outs van de vorkheftruck SOG cursus


De toelatingseisen, doelgroep en andere specificaties van deze SOG-opleiding zijn vastgesteld in het SSVV Opleidingengids (SOG). De hieronder vermelde informatie en meer kun je terugvinden in het 'Specificatieblad: werken met een vorkheftruck', te vinden via deze link.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
Medewerkers die op een (petrochemisch) bedrijfsterrein in installaties, werkplaatsen of laboratoria een vorkheftruck bedienen.

Toelatingseisen zoals beschreven in het SOG specificatieblad
• Je bent ten minste 18 jaar. Een uitzondering wordt gemaakt voor leerlingen die in het kader van het behalen van een startkwalificatie de training volgen. Hiervoor geldt een minimum leeftijd van 16 jaar.
• Verder dient de kandidaat in het bezit te zijn van: VCA Basis certificaat, VCA VOL certificaat of VIL VCU certificaat.
• Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever dat de werknemer bij het rijden op de openbare weg of op het bedrijfsterrein met de vorkheftruck over het juiste rijbewijs bezit. Raadpleeg hiervoor het RDW.

Welke onderwerpen behandelen we tijdens de theorie?
• Algemeen (basisbegrippen)
• Wetgeving (wettelijke bepalingen, arbowet)
• Veiligheid (veiligheidsvoorschriften en verkeersregels)
• Vaktechniek (lastdiagram, behandelingsetiketten, belasting en stabiliteit)

Welke onderwerpen behandelen we tijdens de praktijk?
• Voorbereiding (veiligheidsregels, visuele inspectie, functietest)
• Uitvoering (rijden, last behandelen en transporteren, parkeren)

Leerdoel
Veilig en efficiënt werken met een vorkheftruck.

Dagprogramma
De heftruck SOG cursus duurt twee dagen, we beginnen de dagen om 7.00 uur en eindigen om 15.00 uur. Tijdens deze dagen bespreken en oefenen we de lesstof en gaan we oefenen met de machine en praktijkopdrachten, zoals deze ook worden getoetst tijdens het examen. Na de laatste cursusdag vindt aansluitend het officiele theorie- en praktijkexamen plaats van de heftruck SOG cursus, conform de eisen die zijn opgenomen in de SSVV Opleidingengids. Het theorie-examen wordt afgenomen door Pontifex, een onafhankelijk en landelijk erkend examenbureau. 

Moet jij je heftruckcertificaat SOG herhalen? Ga dan naar deze pagina.

Examen en certificaat
Aan het eind van de tweede cursusdag neem je de examens af, het theorie-examen duurt 30 minuten en het praktijkexamen duurt maximaal 40 minuten. Heb jij alle cursusdagen gevolgd en de examens met goed resultaat afgerond? Dan krijg jij het certificaat 'Veilig werken met een heftruck' volgens SSVV-SOG en een bijbehorend pasje. Dit certificaat is vijf jaar geldig. Het certificaat en je pasje sturen wij binnen enkele werkdagen naar je toe (mits de factuur voldaan is), als je via een bedrijf komt sturen wij je certificaat en pasje zo snel mogelijk op naar je bedrijf. Je bent dan ook automatisch opgenomen in het online SSVV-register. 

Code 95
Deelname aan deze cursus kan gelden voor 7 nascholingsuren voor je code 95. 

Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven door hieronder op een datum naar keuze te klikken en het formulier in te vullen. Je kan ook bellen, dan regelen onze dames de inschrijving voor je. Als je je hebt ingeschreven heb je meteen onze garantie dat de cursus doorgaat! Zie je de door jou gewenste datum er niet bij staan? Bel ons gerust op!

Neem contact op met vestiging Amsterdam
020 448 0190

Neem contact op met vestiging Waddinxveen
0182 232 680

Hoeveel kost de vorkheftruck SOG cursus?


Deelname aan de heftruck SOG cursus kost €435 (exclusief btw), inclusief gratis koffie en thee, een lekkere lunch, het examen, certificaat en pasje.

Doe je deze cursus liever incompany? Neem dan contact op met één van onze vestigingen:

Neem contact op met vestiging Amsterdam
020 448 0190

Neem contact op met vestiging Waddinxveen
0182 232 680

 

Wil jij deze cursus incompany volgen?


Deze cursus kunnen wij ook incompany organiseren. De cursus vindt dan op een eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze manier kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving toepassen.

Wat zijn de voordelen van een incompany-traject?

  • Het programma kunnen wij volledig afstemmen op specifieke bedrijfsaspecten.
  • Het bespaart jullie reistijd.
  • Direct in de eigen werkomgeving oefenen.
  • Gebruikmaken van je eigen materiaal.
  • Zelf bepalen wanneer en hoe laat de cursus plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om een groep medewerkers te laten opleiden op één van onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Waddinxveen of Sneek. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.
 

Wil je persoonlijk advies over incompany mogelijkheden?

Contactpersoon Amsterdam

Lisa
Opleidingsadviseur

 020 448 0190
lisa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Den Bosch

Susanne
Opleidingsadviseur 

 073 205 3640
susanne@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Waddinxveen

Thomas
Vestigingsmanager Waddinxveen

0182 232 680
thomas@westpoort.nl

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek