• Je kan bij ons dagelijks terecht
  • Zo geregeld: boek online of bel ons op
  • Voordelige all inclusive prijs van €150
  • Inclusief lunch en CCV-registratie
Vrijstelling van ADR voor slechts € 150,-

Cursus Veilig werken met Gevaarlijke Stoffen (ADR Vrijstelling)

 

Vervoer van gevaarlijke stoffen is niet zonder risico’s. Daarom moet u als chauffeur goed op de hoogte zijn van de voorschriften en weten waarop u moet letten. Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren dienen in het bezit te zijn van een ADR basis-certificaat. Echter voor het vervoer van een beperkte hoeveelheid gevaarlijke stoffen is er ADR-Vrijstelling. Voor deze categorie hoeven de chauffeurs geen ADR diploma te hebben, maar wordt volgestaan met een certificaat ADR-Vrijstelling. Daarnaast is deze cursus erg interessant voor medewerkers in de logistieke sector die met gevaarlijke stoffen werken.


In de cursus Veilig werken met Gevaarlijke Stoffen leer je gevaarlijke stoffen te onderscheiden en de risico's ervan in te schatten. De regels omtrent de vrijstelling, verpakkingen, uitrusting van het voertuig en omgaan met calamiteiten komen aan bod. Na het behalen van een examen aan het eind van de dag, ontvang je een certificaat en mag je gevaarlijke stoffen transporteren voor bedrijven en ritten die vallen onder de ADR-Vrijstelling. 

Schrijf je direct in voor deze cursus. Een ingeplande cursus gaat altijd door. Indien er geen cursus in de agenda staat, neem contact op met de vestiging. De cursus kan ook incompany worden georganiseerd. 

Cursus Veilig werken met Gevaarlijke Stoffen (ADR Vrijstelling)

Voor wie 
De cursus Veilig werken met Gevaarlijke Stoffen is bedoeld voor chauffeurs die een beperkte hoeveelheid gevaarlijke stoffen vervoeren, maar ook zeker voor medewerkers in de logistieke sector die (soms) met gevaarlijke stoffen werken. Indien een beperkte hoeveelheid wordt vervoerd, hoeft een chauffeur geen ADR diploma te hebben. Wel moet de chauffeur aantoonbaar zijn opgeleid voor het behandelen en transporteren van de gevaarlijke stoffen. Met behulp van de cursus en het certificaat ADR-Vrijstelling wordt voldaan aan de eisen die worden gesteld aan het transport met ADR-Vrijstelling.


Resultaten
Na de eendaagse cursus kan de chauffeur de vrijstellingsregeling toe passen in het transporteren van gevaarlijke stoffen en voldoet de chauffeur aan de wettelijke eisen. 

Onderwerpen
In de cursus Veilig werken met Gevaarlijke Stoffen (ADR Vrijstelling) wordt onder andere aandacht besteed aan:
• Algemene kennis gevaarlijke stoffen
• Verpakkingsvoorschriften
• Wetgeving en vrijstellingsregeling
• Algemene voertuig- en persoonlijke uitrusting
• Classificatie en etikettering van gevaarlijke stoffen
• Voorkomen en bestrijden van ongevallen

Opzet & examen

De cursus duurt 1 dag van 7.00 uur tot 15.00 uur waarin de lesstof wordt behandeld. De dag wordt afgesloten met een theorie examen.

Tijdens de cursusdag wordt de koffie, thee en lunch gratis aangeboden.

Certificaat & pas
Geslaagde kandidaten ontvangen het certificaat en een bijbehorend pasje Veilig werken met Gevaarlijke Stoffen (ADR Vrijstelling). Het certificaat is vijf jaar geldig. Het certificaat en pasje worden binnen enkele werkdagen toegestuurd.


Code 95
Deelname aan deze cursus kan bij het CCV voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd. Wij verzorgen deze registratie voor je.


Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven of bellen voor een plaats in Amsterdam, Den Bosch of Waddinxveen. Een ingeplande cursus gaat altijd door!

ADR Basis
Indien de te transporteren goederen niet onder de vrijstelling vallen, heeft een chauffeur minimaal ADR Basis nodig. Klik hier voor meer informatie.

 

Hoeveel kost deze cursus?


Deelname aan de cursus Veilig werken met Gevaarlijke Stoffen (ADR Vrijstelling) kost €150

Alle bedragen zijn exclusief btw. De lunch, koffie/thee, twee muntjes, het certificaat en de CCV-aanmelding zijn bij de prijs inbegrepen.

Doe jij deze cursus voor de code 95 en ben je van plan meerdere cursussen te boeken? Profiteer dan van onze pakketkorting!

Doe je deze cursus liever incompany? Neem dan contact op met Lisa: 020 448 0190.

 

Wil jij deze cursus incompany volgen?


Deze cursus kunnen wij ook incompany organiseren. De cursus vindt dan op een eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze manier kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving toepassen.

Wat zijn de voordelen van een incompany-traject?

  • Het programma kunnen wij volledig afstemmen op specifieke bedrijfsaspecten.
  • Het bespaart jullie reistijd.
  • Direct in de eigen werkomgeving oefenen.
  • Gebruikmaken van je eigen materiaal.
  • Zelf bepalen wanneer en hoe laat de cursus plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om een groep medewerkers te laten opleiden op één van onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Waddinxveen of Sneek. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.
 

Wil je persoonlijk advies over incompany mogelijkheden?

Contactpersoon Amsterdam

Lisa
Opleidingsadviseur

 020 448 0190
lisa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Den Bosch

Susanne
Opleidingsadviseur 

 073 205 3640
susanne@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Waddinxveen

Thomas
Vestigingsmanager Waddinxveen

0182 232 680
thomas@westpoort.nl

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek