• In 1 dag ADR-Vrijstelling op zak
  • Voor vervoer van beperkte hoeveelheid gevaarlijke stoffen
  • Deelname al voor €150,- incl. examen, lunch & certificaat
Vrijstelling van ADR voor slechts € 150,-

Cursus ADR-Vrijstelling 

Vervoer van gevaarlijke stoffen is niet zonder risico’s. Daarom moet u als chauffeur goed op de hoogte zijn van de voorschriften en weten waarop u moet letten. Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren dienen in het bezit te zijn van een ADR basis-certificaat. Echter voor het vervoer van een beperkte hoeveelheid gevaarlijke stoffen is er ADR-Vrijstelling. Voor deze categorie hoeven de chauffeurs geen ADR diploma te hebben, maar wordt volgestaan met een certificaat ADR-Vrijstelling.

In de cursus ADR-Vrijstelling leer je gevaarlijke stoffen te onderscheiden en de risico's ervan in te schatten. De regels omtrent de vrijstelling, verpakkingen, uitrusting van het voertuig en omgaan met calamiteiten komen aan bod. Na het behalen van een examen aan het eind van de dag, ontvang je een certificaat en mag je gevaarlijke stoffen transporteren voor bedrijven en ritten die vallen onder de ADR-Vrijstelling. 

Schrijf je direct in voor deze cursus. Een ingeplande cursus gaat altijd door. Indien er geen cursus in de agenda staat, neem contact op met de vestiging. De cursus kan ook incompany worden georganiseerd. 

Cursus ADR-Vrijstelling

Voor wie 
De cursus ADR-Vrijstelling is bedoeld voor chauffeurs die een beperkte hoeveelheid gevaarlijke stoffen vervoeren. Indien een beperkte hoeveelheid wordt vervoerd, hoeft een chauffeur geen ADR diploma te hebben. Wel moet de chauffeur aantoonbaar zijn opgeleid voor het behandelen en transporteren van de gevaarlijke stoffen. Met behulp van de cursus en het certificaat ADR-Vrijstelling wordt voldaan aan de eisen die worden gesteld aan het transport met ADR-Vrijstelling.


Resultaten
Na de eendaagse cursus ADR-Vrijstelling kan de chauffeur de vrijstellingsregeling toe passen in het transporteren van gevaarlijke stoffen en voldoet de chauffeur aan de wettelijke eisen. 

Onderwerpen
In de cursus ADR-Vrijstelling wordt onder andere aandacht besteed aan:
• Algemene kennis gevaarlijke stoffen
• Verpakkingsvoorschriften
• Wetgeving en vrijstellingsregeling
• Algemene voertuig- en persoonlijke uitrusting
• Classificatie en etikettering van gevaarlijke stoffen
• Voorkomen en bestrijden van ongevallen

Opzet & examen

De cursus duurt 1 dag van 7.00 uur tot 15.00 uur waarin de lesstof wordt behandeld. De dag wordt afgesloten met een theorie examen.

Tijdens de cursusdag wordt de koffie, thee en lunch gratis aangeboden.

Certificaat & pas
Geslaagde kandidaten ontvangen het certificaat en een bijbehorend pasje ADR-Vrijstelling. Het certificaat is vijf jaar geldig. Het certificaat en pasje worden binnen enkele werkdagen toegestuurd.


Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven of bellen voor een plaats in Amsterdam, Den Bosch of Waddinxveen. Een ingeplande cursus gaat altijd door!

ADR Basis
Indien de te transporteren goederen niet onder de vrijstelling vallen, heeft een chauffeur minimaal ADR Basis nodig. Klik hier voor meer informatie.

 

Tarieven

Deelname aan de cursus ADR-Vrijstelling kost € 150,-. Lunch, koffie, thee, lesmateriaal, certificaat en pasje zijn bij de prijs inbegrepen. Alle bedragen zijn exclusief BTW. 

De cursus kan ook incompany worden georganiseerd. Neem hiervoor contact met ons op: 020-4480190.

 

Incompany

De cursus kan incompany worden georganiseerd. De cursus vindt dan op de eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze wijze kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving leren toepassen.

Een incompany traject biedt enkele voordelen:
- Programma volledig afstemmen op specifieke aspecten
- Het bespaart reistijd
- Oefenen direct in de eigen werkomgeving
- Gebruik maken van je eigen materiaal
- Volledig flexibel in het plannen van een tijdstip
Het is ook mogelijk een groep medewerkers te laten opleiden op onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Sneek of Waddinxveen. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is bedoeld. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.

Meer weten?

Neem contact op met mij voor advies op maat.

Carola van Eerde

Opleidingsadviseur

 020-4480190
Carola@westpoort.nl