Nieuws

Publicatie in het zwaarste blad van Nederland! Trucks

Publicatie in het zwaarste blad van Nederland! Trucks


Westpoort opent nieuwe vestiging in Waddinxveen

Westpoort opent nieuwe vestiging in Waddinxveen

Opleidingscentrum Westpoort opent haar deuren van een nieuwe vestiging in Zuid-Holland. Op 19 november 2018 gaan de eerste opleidingen en cursussen van start in het nieuwe trainingscentrum aan de Coenecoop 115 in Waddinxveen. Het nieuwe centrum voor ARBO-gerelateerde opleidingen is een aanvulling op de bestaande vestigingen in Amsterdam, Den Bosch en Sneek.


Nu ook bij Westpoort: cursus DIA

Nu ook bij Westpoort: cursus DIA

Voor medewerkers die asbestinventarisaties willen uitvoeren in gebouwen en objecten, biedt Westpoort nu de cursus DIA aan. Leer om op een verantwoorde wijze te werk te gaan met het inventariseren van asbest. Meld je nu aan en wordt in een week tijd klaargestoomd om als Deskundig Asbest Inventariseerder aan de slag te gaan. Kijk hier voor meer informatie. 


Nieuw bij Westpoort: Deskundig Asbest Acceptant

Nieuw bij Westpoort: Deskundig Asbest Acceptant

Om onze klanten uit de afvalbranche te kunnen bedienen verzorgt Westpoort nu ook de opleiding Deskundig Asbest Acceptant. In de cursus leer je asbest te herkennen, wat de risico’s zijn, hoe het verpakt moet worden en hoe je schade kunt voorkomen. Dit is van belang voor onder andere medewerkers van milieustraten, afvalpunten, afvalsoorteerbedrijven en afvalchauffeurs. Meld je nu aan en word in 1 dag opgeleid om verantwoord om te gaan met asbesthoudend afval. Voor meer informatie klik hier.


Wijziging eind- en toetstermen VCA examens

Wijziging eind- en toetstermen VCA examens

Per 1 september 2017 worden de eind- en toetstermen voor VCA examens gewijzigd. De examens zullen voor veel kandidaten moeilijker worden, omdat er dieper ingegaan zal worden op hoe de theorie toegepast moet worden in de praktijk. Kijk hier hoe de nieuwe vragen er uit gaan zien. Nieuw ontwikkelde lesstof en overleg van docenten onderling zal er voor zorgen dat cursisten goed worden voorbereid op het nieuwe examen. 


Nieuwe opleiding: Preventiemedewerker!

Nieuwe opleiding: Preventiemedewerker!

Nieuwe opleiding bij Westpoort! Vanaf 1 juli wijzigt de arbowet. Dit houdt onder andere in dat de werkgever voortaan instemming nodig heeft van de or/pvt voor de keuze en de positionering van de preventiemedewerker in de organisatie. Daarnaast krijgt de preventiemedewerker taak om te adviseren aan en samen te werken met de bedrijfsarts en andere arbodienstverleners. Elk bedrijf is verplicht om minimaal een preventiemedewerker in dienst te hebben. Daarom biedt Westpoort nu ook de opleiding Preventiemedewerker aan, meld je nu direct aan via de website! 


Forse stijging van ladingdiefstallen

Forse stijging van ladingdiefstallen

‘Kleding, computers, drank, sigaretten, cosmetica en auto-onderdelen: voor ladingdieven zijn vrachtwagens rijdende goudmijntjes’. Dat meldt het AD afgelopen maandag 16 mei in een nieuwsbericht over de toename van ladingdiefstal. Het aantal ladingdiefstallen is in 2017 met maar liefst 46% toegenomen. Hierdoor wordt het steeds belangrijker voor vrachtwagenchauffeurs om hier op voorbereid te zijn. In de cursus Criminaliteitspreventie – Code 95 van Westpoort leer je hoe je dieven een stapje voor kunt zijn. Meld je daarom direct aan voor de cursus en verminder de kans op ladingdiefstal. 


Nieuwe vestiging in Sneek!

Nieuwe vestiging in Sneek!

Westpoort gaat Noord! 20 mei opent Westpoort haar nieuwe vestiging in Sneek! Je kunt hier de cursussen VCA-basis, VCA-Code 95, VCA-VOL, VIL VCU, VCA-examen, Digitale Tachograaf, DLP, DLP-herhaal en Klein Vaarbewijs volgen. De eerste aanmeldingen stromen al binnen. Wij verheugen ons er op om de eerste cursisten te ontvangen op onze nieuwe locatie. Je kunt nu hier online de cursussen boeken.


Lidmaatschap VAVB: mee met de top van de markt!

Lidmaatschap VAVB: mee met de top van de markt!

Westpoort is door de Vereniging Asbestverwijderende Bedrijven (VAVB) benaderd om bij hen aan te sluiten. Omdat wij achter de doelen van de VAVB staan en graag onze kennis delen, zijn wij lid vanaf mei. De vereniging zet zich al ruim 20 jaar in voor verantwoorde, duidelijke en uitvoerbare regelgeving, waaronder de certificatieregeling. Met als doel is om risicominimalisatie voor maatschappij, omgeving en medewerkers. 


Geslaagd? Direct VCA pas mee!

Geslaagd? Direct VCA pas mee!

Vanaf vandaag geven we onze geslaagde VCA cursisten direct hun VCA-pas mee. En dat vieren we!

Opleidingscentrum Westpoort staat bekend om cursussen waarbij je snel, praktijkgericht, deskundig én voordelig wordt opgeIeid. Zo bieden we diverse cursussen op het gebied van VCA. We zijn uniek in Nederland omdat je vanaf vandaag direct na je VCA-examen de uitslag én je pas mee krijgt! Dus geen dagen wachten op de uitslag en het VCA-pas, maar direct veilig en VCA-gecertificeerd aan de slag.


Asbest: wetswijziging mentortraject

Asbest: wetswijziging mentortraject

Per 1 maart 2017 wijzigen de toegangseisen voor het DAV-2 examen. Om aan dit examen te kunnen deelnemen moet de kandidaat in het bezit zijn van een DAV-1 certificaat. Dit moet nog geldig zijn op de datum waarop het examen wordt afgelegd of op de examendatum niet langer dan drie maanden zijn verlopen. Hierbij moet de kandidaat het praktijkervaringsdeel hebben uitgevoerd in een bedrijf met het procescertificaat asbestverwijdering en dit aantoonbaar maken met:


Nieuwe operationeel directeur Opleidingscentrum Westpoort

Nieuwe operationeel directeur Opleidingscentrum Westpoort

Met ingang van vandaag is Marco van Keulen de nieuwe operationeel directeur van Opleidingscentrum Westpoort. Met zijn kennis, ervaring en enthousiasme heeft hij het nieuwe Westpoort filiaal in Den Bosch op de rit gezet en de operationele zaken in Amsterdam verder gestroomlijnd. 


Profiteer van de UWV Scholingsvoucher

Profiteer van de UWV Scholingsvoucher

Zoek jij een baan of wil jij je laten omscholen zodat je meer kans hebt op een baan? Bijvoorbeeld als asbestsaneerder, vrachtwagen –of heftruckchauffeur, of als uitvoerder of toezichthouder in de bouw? Dan hebben wij goed nieuws voor je!


Opleidingscentrum Westpoort geeft asbestonderwijs nieuwe impuls

Opleidingscentrum Westpoort geeft asbestonderwijs nieuwe impuls

Opleidingscentrum Westpoort neemt een unieke asbesttrailer in gebruik. Hiermee wordt een nieuwe dimensie gegeven aan het praktijkgericht opleiden tot gecertificeerde asbestprofessionals.
De asbesttrailer is een speciaal ontwikkelde en ingerichte ruimte waarin praktijklessen kunnen worden gegeven en ook theorie- en praktijkexamens DAV & DTA kunnen worden afgenomen. Op vrijdag 19 augustus a.s. hebben 4 kandidaten die in Den Bosch het DTA Examen gaan afleggen de primeur. 


Westpoort opent tweede filiaal in Den Bosch

Westpoort opent tweede filiaal in Den Bosch

Opleidingscentrum Westpoort opent op 15 juli a.s. een nieuwe vestiging aan de Sigarenmakerstraat 4 in Den Bosch. De nieuwe locatie heeft een oppervlakte van ruim 1100 m2 en bevindt zich op bedrijventerrein De Herven. Bedrijventerrein De Herven is gelegen aan een van de belangrijkste Noord - Zuid verbindingen in Nederland, Rijksweg A2. Het voornaamste thema van De Herven is handel.


Opleidingscentrum Westpoort scoort een 8,6 op beoordelingssite Kiyoh

Opleidingscentrum Westpoort scoort een 8,6 op beoordelingssite Kiyoh

AMSTERDAM - Opleidingscentrum Westpoort scoort hoog op de onafhankelijke beoordelingssite Kiyoh met de opleidingen gericht op veiligheid en mobiliteit, zo blijkt uit dinsdag verschenen onderzoek van KiyOh. Met een gemiddeld beoordelingscijfer van een 8,6 is het opleidingscentrum één van de beste opleiders van Amsterdam en omstreken.


Het nieuwe traject DAV 1 & 2

Per 1 maart 2016 is er het nodige veranderd in de asbestcertificering. Ook binnen de nieuwe wet- en regelgeving loodsen we bij Westpoort de kandidaten weer zo snel en goed mogelijk door het traject.


Verplichte Asbest Fittest elke dag bij Westpoort

Vanaf 1 januari 2015 is het voor al het uitvoerend personeel in de asbestsector (DAV, DTA & DIA) verplicht om jaarlijks een Face Fit-test te doen. In deze test word gemeten of je masker genoeg bescherming biedt tegen asbestvezels.
Zonder certificaat dat je deze test hebt gedaan, mag je officieel niet meer werken in de asbestsector.
Klik hier voor meer info of om je aan te melden.


Referenties