• Je kan bij ons snel terecht
 • Zo geregeld: boek online of bel ons op
 • Voordelige all inclusive prijs van €1.090
 • Je certificaat binnen no time op zak
1e Monteur Steigerbouw

Let op! Als je deze cursus boekt in Amsterdam of Den Bosch dan vindt de theorie plaats op de door jou gekozen locatie. Het examen en praktijkgedeelte is altijd in Waddinxveen.

1e Monteur Steigerbouw | vierdaagse cursus


Let op! Als je deze cursus boekt in Amsterdam of Den Bosch dan vindt de theorie plaats op de door jou gekozen locatie. Het examen en praktijkgedeelte is altijd in Waddinxveen.

Eerste monteurs in de steigerbouw zijn verantwoordelijk voor het organiseren van de werkzaamheden rondom het (de)monteren van steigers, zij voeren zelf werk uit maar controleren ook het werk van hun collega's. Het is verplicht dat de eerste monteur hier een mbo-diploma of een persoonscertificaat voor heeft. Het is een risicovolle klus, de steigers moeten stevig gemonteerd zijn, zodat de gebruikers veilig kunnen werken. Als eerste monteur ben jij hierin de doorslaggevende factor. Met dit certificaat op zak ben jij volgens Richtlijn Steigers bekwaam om deze verantwoordelijkheid te dragen.

Wat staat je te wachten?
In vier dagen leer jij hoe je veilig steigers kunt bouwen en afbouwen, doe je verdiepende kennis op over het vak en raak je vertrouwd met het beroep door praktijkervaring op te doen. Ons doel is dat jij snel over het papiertje beschikt dat jij nodig hebt. Hoe? Door onze cursussen laagdrempelig te houden! We gaan er samen voor zorgen dat jij je certificaat haalt: zo geleerd, zo gedaan.

Snel terecht kunnen, voordelige prijzen en je certificaat halen is belangrijk voor ons. Maar wat wij minstens zo graag zien, is dat jij een leuke dag hebt. Daarom proberen wij de stof met een beetje humor over te brengen. Wij bieden all inclusive prijzen, dat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken voor verrassingen achteraf. De prijs bestaat altijd uit de cursus, het examen en het lesmateriaal (bij sommige cursussen is het lesmateriaal op leenbasis). Daarnaast krijg je op de cursusdag een lekkere lunch, koffie en thee, frisdrank en een tussendoortje. In het weekend gooien we de barbecue aan of gaan we voor een broodje bal. Leuk toch?

Denk je dat jij iets minder tijd nodig hebt? Wij bieden dezelfde cursus ook in een driedaagse variant aan, klik hier voor meer informatie.

Programma 1e Monteur Steigerbouw | vierdaagse cursus


Let op! Als je deze cursus boekt in Amsterdam of Den Bosch dan vindt de theorie plaats op de door jou gekozen locatie. Het examen en praktijkgedeelte is altijd in Waddinxveen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
De opleiding Eerste Monteur Steigerbouw is voor iedereen die als leidinggevende of als voorman werkzaam is in de steigerbouw. Je hebt hiervoor een specifieke vooropleiding nodig. Deze cursus is de normale variant van vier dagen. Denk je dat je iets minder tijd nodig hebt? Wij bieden dezelfde cursus ook in een driedaagse variant aan, klik hier voor meer informatie.

Toelatingseisen
Als je wilt deelnemen aan de cursus Eerste Monteur Steigerbouw, moet je het certificaat Monteur Steigerbouw (dit was eerst Steigerbouw A) in je bezit hebben. Daarnaast moet je minimaal anderhalf jaar werkervaring hebben om het praktijkexamen te kunnen halen. Om deel te nemen aan deze cursus moet je minimaal 19 jaar oud zijn.

Wat leer je in deze vierdaagse cursus?

 • Alle voorkomende steigerconstructies monteren en demonteren vanaf tekeningen.
 • Goede inschattingen maken over de belastbaarheid van steigers aan de hand van vuistregels.
 • De risico’s bij het (de-)monteren van steigers herkennen en beoordelen.
 • De dagelijkse praktijk toetsen aan relevante regelgeving en voorschriften.

Wij zorgen ervoor dat je goed bent voorbereid op het officiële DNV-erkende examen, zodat jij vakbekwaam aan de slag kan als eerste monteur steigerbouw.

Welke onderwerpen behandelen we?

 • Wet- en regelgeving.
 • Het berekenen van de krachten in steigers.
 • Het maken en lezen van steigertekeningen.
 • Diverse praktische oefeningen met zowel systeemsteigers als conventionele/buiskoppeling steigers.

Dagprogramma
De cursus duurt vier dagen, dagelijks van 7.00 tot 15.00 uur. De cursus sluit je af met het officiële DNV-erkende examen Eerste Monteur Steigerbouw. De theorietoets nemen wij aan het einde van je laatste cursusdag af, het praktijkexamen is op een aparte dag na de laatste cursusdag.

Examen
Het examen voor deze cursus bestaat uit een theorietoets èn een praktijkexamen. De theorietoets vindt aansluitend plaats op de laatste cursusdag. Het praktijkexamen is op een dag na de laatste cursusdag, dit examen bestaat uit oefeningen waarin je jouw vaardigheden mag laten zien. Als je bent geslaagd ontvang je het officiële DNV-certificaat Eerste Monteur Steigerbouw. Een onafhankelijk examenbureau neemt het examen af, zodat jij er zeker van bent dat jouw certificaat voldoet aan de nieuwe normen voor Persoonscertificering.

Het certificaat 
Als je alle cursusdagen hebt gevolgd en het examen met goed resultaat hebt afgerond, krijg je het officiële certificaat Eerste Monteur Steigerbouw (opname in het persoonsregister). Dit certificaat is vijf jaar geldig. Het certificaat en je pasje sturen wij binnen enkele werkdagen naar je op.

Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven door hieronder op een datum naar jouw te klikken en het formulier in te vullen. Je kan ook bellen en dan regelen onze dames de inschrijving voor je. Als je je hebt ingeschreven heb je meteen onze garantie dat de cursus doorgaat!

Hoeveel kost deze cursus?


Deelname aan de cursus en het examen 1e Monteur Steigerbouw kost €1.090 in totaal (waarvan €655 voor de cursus en €435 voor het examen). Alle bedragen zijn exclusief btw. De lunch, koffie/thee, twee muntjes, het certificaat en pasje zijn bij de prijs inbegrepen.

Doe je deze cursus liever incompany? Neem dan contact op met Coen 073 205 3640 of met Ralph 0182 232 680.

Wil jij deze cursus incompany volgen?


Deze cursus kunnen wij ook incompany organiseren. De cursus vindt dan op een eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze manier kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving toepassen.

Wat zijn de voordelen van een incompany-traject?

 • Het programma kunnen wij volledig afstemmen op specifieke bedrijfsaspecten.
 • Het bespaart jullie reistijd.
 • Direct in de eigen werkomgeving oefenen.
 • Gebruikmaken van je eigen materiaal.
 • Zelf bepalen wanneer en hoe laat de cursus plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om een groep medewerkers te laten opleiden op één van onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Waddinxveen of Sneek. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.
 

Wil je persoonlijk advies over incompany mogelijkheden?

Contactpersoon Amsterdam

Lisa
Opleidingsadviseur

 020 448 0190
lisa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Den Bosch

Susanne
Opleidingsadviseur 

 073 205 3640
susanne@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Waddinxveen

Thomas
Vestigingsmanager Waddinxveen

0182 232 680
thomas@westpoort.nl

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek