• Je kan bij ons snel terecht
 • Zo geregeld: boek online of bel ons op
 • Voordelige all inclusive prijs van €960
 • Je certificaat binnen no time op zak
hulpmonteur-steigerbouw-cursus

Let op! Als je deze cursus boekt in Amsterdam of Den Bosch dan vindt de theorie plaats op de door jou gekozen locatie. Het examen en praktijkgedeelte is altijd in Waddinxveen.
 

Hulpmonteur Steigerbouw | driedaagse cursus


Let op! Als je deze cursus boekt in Amsterdam of Den Bosch dan vindt de theorie plaats op de door jou gekozen locatie. Het examen en praktijkgedeelte is altijd in Waddinxveen.

Hulpmonteurs steigerbouw assisteren bij het bouwen en afbouwen van steigers. Het is verplicht dat de hulpmonteur hier zijn certificaat voor heeft. Het is nu eenmaal een risicovolle klus, de steigers moeten stevig gemonteerd zijn en de gebruikers moeten veilig kunnen werken. Met dit certificaat op zak ben jij volgens Richtlijn Steigers bekwaam om verantwoord te assisteren bij de steigerbouw.

Wat staat je te wachten?
In drie dagen leer jij hoe je veilig steigers kunt bouwen, doe je basiskennis op en raak je vertrouwd met het beroep door praktijkervaring op te doen. Ons doel is dat jij snel over het papiertje beschikt dat jij nodig hebt. Hoe? Door onze cursussen laagdrempelig te houden! We gaan er samen voor zorgen dat jij je certificaat haalt: zo geleerd, zo gedaan.

Snel terecht kunnen, voordelige prijzen en gegarandeerd je certificaat halen is belangrijk voor ons. Maar wat wij minstens zo graag zien, is dat jij een leuke dag hebt. Daarom proberen wij de stof zo luchtig mogelijk en met een beetje humor over te brengen. Wij bieden all inclusive prijzen, dat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken voor verrassingen achteraf. De prijs bestaat uit de cursus, het examen èn het lesmateriaal. Daarnaast krijg je op je cursusdag een lekkere lunch aangeboden, koffie en thee en twee muntjes om zelf te besteden aan frisdrank en/of een tussendoortje. Leuk toch?

Denk je dat je iets meer tijd nodig hebt? Wij bieden dezelfde cursus ook in een vierdaagse variant aan, klik hier voor meer informatie.

 

Programma Hulpmonteur Steigerbouw | driedaagse cursus


Let op! Als je deze cursus boekt in Amsterdam of Den Bosch dan vindt de theorie plaats op de door jou gekozen locatie. Het examen en praktijkgedeelte is altijd in Waddinxveen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
De opleiding Hulpmonteur Steigerbouw is onmisbaar voor iedereen die als beginnend professional werkzaam is in de steigerbouw, de cursus is ook nuttig voor iedereen die graag wat meer wilt weten over steigerbouw. Hulpmonteur Steigerbouw is het eerste instapniveau, je hebt dus geen specifieke vooropleiding en ervaring nodig. Deze cursus is de versnelde variant van drie dagen. Denk je dat je iets meer tijd nodig hebt? Wij bieden dezelfde cursus ook in een vierdaagse variant aan, klik hier voor meer informatie.

Toelatingseisen Hulpmonteur

 • minimale leeftijd van 18 jaar
 • over basiskennis beschikt
 • maximaal 1 jaar geregistreerde ervaring als Aspirant Hulpmonteur bij SVWOH

Wat leer je in deze driedaagse cursus?

 • De basiskennis en vaardigheden om veilig te kunnen werken.
 • Monteren en demonteren van eenvoudige steigerconstructies vanaf tekeningen.
 • Risico’s herkennen bij het bouwen en afbouwen van steigers.
 • Werken met verschillende technieken (systeem en conventioneel ter voorbereiding op het examen)
 • Relevante zaken uit de Richtlijn Steigers.

Wij zorgen ervoor dat je goed bent voorbereid op het officiële DNV-erkende examen, zodat jij vakbekwaam aan de slag kan als hulpmonteur steigerbouw.

Welke onderwerpen behandelen we?

 • Tiltechnieken.
 • Termen en begrippen.
 • Materiaalkennis.
 • Lezen van tekeningen.
 • Vuistregels voor sterkte, stijfheid en stabiliteit.
 • Beoordelen van steigermateriaal.
 • Veilig werken en werken op hoogte.
 • Werken met verschillende systemen.

Dagprogramma
De cursus duurt drie dagen, dagelijks van 7.00 tot 15.00 uur. De cursus sluit je af met het officiële DNV-erkende examen Hulpmonteur Steigerbouw. De theorietoets nemen wij aan het einde van je laatste cursusdag af, het praktijkexamen is op een aparte dag na de laatste cursusdag.

Snel terecht kunnen, voordelige prijzen en je certificaat halen is belangrijk voor ons. Maar wat wij minstens zo graag zien, is dat jij een leuke dag hebt. Daarom proberen wij de stof met een beetje humor over te brengen. Wij bieden all inclusive prijzen, dat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken voor verrassingen achteraf. De prijs bestaat altijd uit de cursus, het examen en het lesmateriaal (bij sommige cursussen is het lesmateriaal op leenbasis). Daarnaast krijg je op de cursusdag een lekkere lunch, koffie en thee, frisdrank en een tussendoortje. In het weekend gooien we de barbecue aan of gaan we voor een broodje bal. Leuk toch?

Examen
Het examen voor deze cursus bestaat uit een theorietoets èn een praktijkexamen. De theorietoets vindt aansluitend plaats op de laatste cursusdag. Het praktijkexamen is op een dag na de laatste cursusdag, dit examen bestaat uit oefeningen waarin je jouw vaardigheden mag laten zien. Als je bent geslaagd ontvang je het officiële DNV-certificaat Hulpmonteur Steigerbouw. Een onafhankelijk examenbureau neemt het examen af, zodat jij er zeker van bent dat jouw certificaat voldoet aan de nieuwe normen voor Persoonscertificering.

Het certificaat 
Als je alle cursusdagen hebt gevolgd en het examen met goed resultaat hebt afgerond, krijg je het officiële certificaat Hulpmonteur Steigerbouw (opname in het persoonsregister). Dit certificaat is vijf jaar geldig. Het certificaat en je pasje sturen wij binnen enkele werkdagen naar je op.

Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven door hieronder op een datum naar jouw te klikken en het formulier in te vullen. Je kan ook bellen en dan regelen onze dames de inschrijving voor je. Als je je hebt ingeschreven heb je meteen onze garantie dat de cursus doorgaat!

Vervolgcursus
Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Na de cursus Hulpmonteur Steigerbouw kun je de cursus Monteur Steigerbouw volgen.

Hoeveel kost deze cursus?


Deelname aan de cursus en het examen Hulpmonteur Steigerbouw kost €960 in totaal (waarvan €605 voor de cursus en €355 voor het examen). Als je het examen nou toch niet haalt, dan kun je herexamen doen. De kosten hiervoor zijn €75 voor het theorie-examen en €175 voor het praktijkexamen. Alle bedragen zijn exclusief btw. De lunch, koffie/thee, twee muntjes, het certificaat en pasje zijn bij de prijs inbegrepen.

Doe je deze cursus liever incompany? Neem dan contact op met Lisa: 020 448 0190.

Wil jij deze cursus incompany volgen?


Deze cursus kunnen wij ook incompany organiseren. De cursus vindt dan op een eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze manier kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving toepassen.

Wat zijn de voordelen van een incompany-traject?

 • Het programma kunnen wij volledig afstemmen op specifieke bedrijfsaspecten.
 • Het bespaart jullie reistijd.
 • Direct in de eigen werkomgeving oefenen.
 • Gebruikmaken van je eigen materiaal.
 • Zelf bepalen wanneer en hoe laat de cursus plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om een groep medewerkers te laten opleiden op één van onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Waddinxveen of Sneek. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.
 

Wil je persoonlijk advies over incompany mogelijkheden?

Contactpersoon Amsterdam

Lisa
Opleidingsadviseur

 020 448 0190
lisa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Den Bosch

Susanne
Opleidingsadviseur 

 073 205 3640
susanne@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Waddinxveen

Thomas
Vestigingsmanager Waddinxveen

0182 232 680
thomas@westpoort.nl

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek