• Je kan bij ons snel terecht
 • Zo geregeld: boek online of bel ons op
 • Voordelige all inclusive prijs van €1.200
 • Je certificaat binnen no time op zak
Inspecteur steigerbouw

Je Inspecteur Steigerbouw certificaat halen?


De steigerinspecteur is verantwoordelijk voor de inspectie en het overdragen van de steigers. Zijn functie is de spil rondom de veiligheid van de steigers, hierdoor moet zijn kennis van de kwaliteitsnormen groot zijn en moet hij de complexiteit tot in de puntjes doorgronden.

Wat staat je te wachten?
In vier dagen leer jij hoe je steigers kunt inspecteren, jij kent elk type steiger, je bent bekend met de veiligheidseisen, risico’s en maatregelen. De vijfde dag neem je het examen af. Ons doel is dat jij snel over het papiertje beschikt dat jij nodig hebt. Hoe? Door onze cursussen laagdrempelig te houden! We gaan er samen voor zorgen dat jij je certificaat haalt: zo geleerd, zo gedaan.

Alle ins en outs van de Steigerinspecteurcursus  


Voor wie is deze cursus bedoeld?
De cursus Steigerinspecteur is voor eerste monteurs in de steigerbouw die klaar zijn voor de volgende stap in hun carrière en de ambitie hebben om de verantwoordelijkheid te dragen voor het inspecteren van steigers.

Welke vooropleiding of kennis heb je nodig?
Om aan deze cursus te mogen deelnemen moet je een relevante mbo-diploma of een gelijkwaardige opleiding hebben gevolgd. Daarnaast moet je in het bezit zijn van het certificaat 1e Monteur Steigerbouw en heb je vijf jaar ervaring in het werkveld. Om deze functie goed uit te kunnen voeren is het van belang dat je beschikt over voldoende vakbekwaamheid en leidinggevende capaciteiten.

Wat kan je na deze vierdaagse cursus?

 • Je bent in staat alle type steigers en specificaties te benoemen.
 • Je bent niet alleen bekend met de veiligheidsregels, maar kan hier ook op beoordelen.
 • Visueel beoordelen van steigers.
 • Beoordelen van sterkte, stijfheid en stabiliteit.
 • Onveilige werksituaties aangeven en hierover rapporteren.
 • Steigers beoordelen aan de hand van tekeningen.
 • Het beoordelen en geven van corrigerende maatregelen.

Dagprogramma
De cursus duurt vier dagen, dagelijks van 7.00 tot 15.00 uur. Op de vijfde dag sluit je de cursus af met het officiële DNV-erkende examen 'Steigerinspecteur'. Dit examen duurt maximaal 150 minuten en bestaat uit 35 meerkeuzevragen, vijf open vragen en zeven practicum opdrachten.

Snel terecht kunnen, voordelige prijzen en je certificaat halen is belangrijk voor ons. Maar wat wij minstens zo graag zien, is dat jij een leuke dag hebt. Daarom proberen wij de stof met een beetje humor over te brengen. Wij bieden all inclusive prijzen, dat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken voor verrassingen achteraf. De prijs bestaat altijd uit de cursus, het examen en het lesmateriaal (bij sommige cursussen is het lesmateriaal op leenbasis). Daarnaast krijg je op de cursusdag een lekkere lunch, koffie en thee, frisdrank en een tussendoortje. In het weekend gooien we de barbecue aan of gaan we voor een broodje bal. Leuk toch?

Het certificaat
Als je alle cursusdagen hebt gevolgd en het examen met goed resultaat hebt afgerond (score van 60% of meer), krijg je het officiële certificaat 'Steigerinspecteur'. Je krijgt jouw pasje direct mee, het certificaat sturen wij binnen een paar werkdagen naar je op. 

Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven door hieronder op de datum en locatie naar jouw keuze te klikken en het formulier in te vullen. Laat je dit liever door onze dames doen of heb je nog vragen? Je kunt ons bereiken op: 020 448 0190.  Als je je hebt ingeschreven heb je meteen onze garantie dat de cursus doorgaat!

Hoeveel kost de cursus Inspecteur Steigerbouw?


Het volgen van de cursus Steigerinspecteur inclusief het examen kost €1.200. De lunch, koffie/thee, twee muntjes, het certificaat, lesmateriaal en je pasje zijn bij de prijs inbegrepen. Alle bedragen zijn exclusief btw. 

Steigerinspecteurcursus op eigen locatie? Neem dan contact op met Coen 073 205 3640 of met Ralph 0182 232 680.

Wil jij deze cursus incompany volgen?


Deze cursus kunnen wij ook incompany organiseren. De cursus vindt dan op een eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze manier kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving toepassen.

Wat zijn de voordelen van een incompany-traject?

 • Het programma kunnen wij volledig afstemmen op specifieke bedrijfsaspecten.
 • Het bespaart jullie reistijd.
 • Direct in de eigen werkomgeving oefenen.
 • Gebruikmaken van je eigen materiaal.
 • Zelf bepalen wanneer en hoe laat de cursus plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om een groep medewerkers te laten opleiden op één van onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Waddinxveen of Sneek. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.
 

Wil je persoonlijk advies over incompany mogelijkheden?

Contactpersoon Amsterdam

Lisa
Opleidingsadviseur

 020 448 0190
lisa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Den Bosch

Melissa
Opleidingsadviseur 

073 205 3640
melissa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Waddinxveen

Ralph
Vestigingsmanager Waddinxveen

0182 232 680
r.bialy@westpoort.nl

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek