• Je kan bij ons snel terecht
 • Zo geregeld: boek online of bel ons op
 • Voordelige all inclusive prijs van €990
 • Je certificaat binnen no time op zak
monteursteigerbouw

Let op! Als je deze cursus boekt in Amsterdam of Den Bosch dan vindt de theorie plaats op de door jou gekozen locatie. Het examen en praktijkgedeelte is altijd in Waddinxveen.

Monteur Steigerbouw | vierdaagse cursus


Let op! Als je deze cursus boekt in Amsterdam of Den Bosch dan vindt de theorie plaats op de door jou gekozen locatie. Het examen en praktijkgedeelte is altijd in Waddinxveen.

Monteurs in de steigerbouw zijn verantwoordelijk voor het monteren en demonteren van steigers. Het is verplicht dat de monteur hier een mbo-diploma of een persoonscertificaat voor heeft. Het is nu eenmaal een risicovolle klus, de steigers moeten stevig gemonteerd zijn, zodat de gebruikers veilig kunnen werken. Met dit certificaat op zak ben jij volgens Richtlijn Steigers bekwaam om verantwoord steigers op- en af te bouwen.

Wat staat je te wachten?
In vier dagen leer jij hoe je veilig steigers kunt bouwen en afbouwen, doe je verdiepende kennis op over het vak en raak je vertrouwd met het beroep door praktijkervaring op te doen. Ons doel is dat jij snel over het papiertje beschikt dat jij nodig hebt. Hoe? Door onze cursussen laagdrempelig te houden! We gaan er samen voor zorgen dat jij je certificaat haalt: zo geleerd, zo gedaan.

Snel terecht kunnen, voordelige prijzen en je certificaat halen is belangrijk voor ons. Maar wat wij minstens zo graag zien, is dat jij een leuke dag hebt. Daarom proberen wij de stof met een beetje humor over te brengen. Wij bieden all inclusive prijzen, dat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken voor verrassingen achteraf. De prijs bestaat altijd uit de cursus, het examen en het lesmateriaal (bij sommige cursussen is het lesmateriaal op leenbasis). Daarnaast krijg je op de cursusdag een lekkere lunch, koffie en thee, frisdrank en een tussendoortje. In het weekend gooien we de barbecue aan of gaan we voor een broodje bal. Leuk toch?

Denk je dat jij iets minder tijd nodig hebt? Wij bieden dezelfde cursus ook in een driedaagse variant aan, klik hier voor meer informatie.

Programma Monteur Steigerbouw | vierdaagse cursus


Let op! Als je deze cursus boekt in Amsterdam of Den Bosch dan vindt de theorie plaats op de door jou gekozen locatie. Het examen en praktijkgedeelte is altijd in Waddinxveen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
De opleiding Monteur Steigerbouw is onmisbaar voor iedereen die als professional werkzaam is (of wilt zijn) in de steigerbouw. Je hebt hiervoor geen specifieke vooropleiding nodig. Deze cursus is de normale variant van vier dagen. Denk je dat je iets minder tijd nodig hebt? Wij bieden dezelfde cursus ook in een driedaagse variant aan, klik hier voor meer informatie.

Toelatingseisen Monteur

 • minimale leeftijd van 19 jaar
 • 1,5 jaar geregistreerde (CDR) ervaring als Hulpmonteur

Wat leer je in deze vierdaagse cursus?

 • Eenvoudige steigerconstructies monteren en demonteren vanaf tekeningen.
 • De risico’s bij het (de-)monteren van steigers herkennen en beoordelen.
 • Werken met verschillende technieken (systeem en conventioneel ter voorbereiding op het examen).
 • De dagelijkse praktijk toetsen aan relevante regelgeving en voorschriften.

Wij zorgen ervoor dat je goed bent voorbereid op het officiële DNV-erkende examen, zodat jij vakbekwaam aan de slag kan als monteur steigerbouw.

Welke onderwerpen behandelen we?

 • Lezen van tekeningen.
 • Termen en begrippen.
 • Krachtberekeningen en vuistregegels voor sterkte, stijfheid en stabiliteit.
 • Beoordelen van steigermateriaal.
 • Veilig werken en werken op hoogte.
 • Werken met verschillende systemen.

Dagprogramma
De cursus duurt vier dagen, dagelijks van 7.00 tot 15.00 uur. De cursus sluit je af met het officiële DNV-erkende examen Monteur Steigerbouw. De theorietoets nemen wij aan het einde van je laatste cursusdag af, het praktijkexamen is op een aparte dag na de laatste cursusdag.

Examen
Het examen voor deze cursus bestaat uit een theorietoets èn een praktijkexamen. De theorietoets vindt aansluitend plaats op de laatste cursusdag. Het praktijkexamen is op een dag na de laatste cursusdag, dit examen bestaat uit oefeningen waarin je jouw vaardigheden mag laten zien. Als je bent geslaagd ontvang je het officiële DNV-certificaat Monteur Steigerbouw. Een onafhankelijk examenbureau neemt het examen af, zodat jij er zeker van bent dat jouw certificaat voldoet aan de nieuwe normen voor Persoonscertificering.

Het certificaat 
Als je alle cursusdagen hebt gevolgd en het examen met goed resultaat hebt afgerond, krijg je het officiële certificaat Monteur Steigerbouw (opname in het persoonsregister). Dit certificaat is vijf jaar geldig. Het certificaat en je pasje sturen wij binnen enkele werkdagen naar je op.

Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven door hieronder op een datum naar jouw te klikken en het formulier in te vullen. Je kan ook bellen en dan regelen onze dames de inschrijving voor je. Als je je hebt ingeschreven heb je meteen onze garantie dat de cursus doorgaat!

Vervolgcursus
Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Heb jij de ambitie om verder te gaan als voorman? Na de cursus Monteur Steigerbouw kun je de opleiding 1e Monteur Steigerbouw volgen.

Hoeveel kost deze cursus?


Deelname aan de cursus en het examen Monteur Steigerbouw kost €990 in totaal (waarvan €605 voor de cursus en €385 voor het examen). Alle bedragen zijn exclusief btw. De lunch, koffie/thee, twee muntjes, het certificaat en pasje zijn bij de prijs inbegrepen.

Doe je deze cursus liever incompany? Neem dan contact op met Coen 073 205 3640 of met Ralph 0182 232 680.

Wil jij deze cursus incompany volgen?


Deze cursus kunnen wij ook incompany organiseren. De cursus vindt dan op een eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze manier kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving toepassen.

Wat zijn de voordelen van een incompany-traject?

 • Het programma kunnen wij volledig afstemmen op specifieke bedrijfsaspecten.
 • Het bespaart jullie reistijd.
 • Direct in de eigen werkomgeving oefenen.
 • Gebruikmaken van je eigen materiaal.
 • Zelf bepalen wanneer en hoe laat de cursus plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om een groep medewerkers te laten opleiden op één van onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Waddinxveen of Sneek. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.
 

Wil je persoonlijk advies over incompany mogelijkheden?

Contactpersoon Amsterdam

Lisa
Opleidingsadviseur

 020 448 0190
lisa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Den Bosch

Susanne
Opleidingsadviseur 

 073 205 3640
susanne@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Waddinxveen

Thomas
Vestigingsmanager Waddinxveen

0182 232 680
thomas@westpoort.nl

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek