• Je kan bij ons snel terecht
 • Zo geregeld: boek online of bel ons op
 • Voordelige all inclusive prijs van €1.500
 • Je certificaat binnen no time op zak
Cursus Voorman Steigerbouw

Je Voorman Steigerbouw certificaat halen?


De voorman steigerbouw is de leider over de uitvoering. Hij is verantwoordelijk voor het tijdig opleveren van de steigers en dat het volledig is gebouwd volgens de geldende kwaliteitsnormen. De voorman is een echte spin in het web en onderhoud zo ook de communicatie tussen de uitvoering en de opdrachtgever.

Wat staat je te wachten?
In vijf dagen leer jij letterlijk alles over steigers, je leert alle soorten steigers en hoe je ze veilig kan opbouwen en afbouwen, je doet verdiepende kennis op over het vak en je raakt vertrouwd met het beroep door praktijkervaring op te doen. De zesde dag neem je het examen af. Ons doel is dat jij snel over het papiertje beschikt dat jij nodig hebt. Hoe? Door onze cursussen laagdrempelig te houden! We gaan er samen voor zorgen dat jij je certificaat haalt: zo geleerd, zo gedaan.

Alle ins en outs van de Voorman Steigerbouw cursus  


Voor wie is deze cursus bedoeld?
De cursus Voorman Steigerbouw is voor eerste monteurs in de steigerbouw die klaar zijn voor de volgende stap in hun carrière en de ambitie hebben om leiding te geven aan een team uitvoerders en de schakel willen zijn tussen uitvoerders en opdrachtgever.

Welke vooropleiding of kennis heb je nodig?
Om aan deze cursus te mogen deelnemen moet je een relevante mbo-diploma of een gelijkwaardige opleiding hebben gevolgd. Daarnaast moet je in het bezit zijn van het certificaat 1e Monteur Steigerbouw. Om deze functie goed uit te kunnen voeren is het van belang dat je beschikt over voldoende vakbekwaamheid en leidinggevende capaciteiten.

Wat kan je na deze vijfdaagse cursus?

 • Bekend met de verschillende soorten steigermaterialen en -onderdelen.
 • Deze kan je nu ook herkennen en benoemen op tekeningen.
 • Steigermateriaal op ergonomische wijze verplaatsen.
 • Je kent de begrippen sterkte, stijfheid en stabiliteit.
 • Massa en hoeveelheden met vuistregels inschatten.
 • Aan de hand van tekeningen van complexe steigers een materiaalstaat opmaken.
 • Werkzaamheden coördineren van monteurs en hulpmonteurs.
 • Rapporteren en communiceren met de voorman en opdrachtgever.
 • Je kent het proces van opdrachtverwerving tot uitvoering.

Dagprogramma
De cursus duurt vijf dagen, dagelijks van 7.00 tot 15.00 uur. Op de zesde dag sluit je de cursus af met het officiële DNV-erkende examen 'Voorman Steigerbouwer'. Dit examen duurt maximaal 180 minuten en bestaat uit zes meerkeuzevragen, vijf open vragen en zes practicum opdrachten.

Snel terecht kunnen, voordelige prijzen en je certificaat halen is belangrijk voor ons. Maar wat wij minstens zo graag zien, is dat jij een leuke dag hebt. Daarom proberen wij de stof met een beetje humor over te brengen. Wij bieden all inclusive prijzen, dat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken voor verrassingen achteraf. De prijs bestaat altijd uit de cursus, het examen en het lesmateriaal (bij sommige cursussen is het lesmateriaal op leenbasis). Daarnaast krijg je op de cursusdag een lekkere lunch, koffie en thee, frisdrank en een tussendoortje. In het weekend gooien we de barbecue aan of gaan we voor een broodje bal. Leuk toch? 

Het certificaat
Als je alle cursusdagen hebt gevolgd en het examen met goed resultaat hebt afgerond (score van 60% of meer), krijg je het officiële certificaat 'Voorman Steigerbouwer'. Je krijgt jouw pasje direct mee, het certificaat sturen wij binnen een paar werkdagen naar je op. 

Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven door hieronder op de datum en locatie naar jouw keuze te klikken en het formulier in te vullen. Laat je dit liever door onze dames doen of heb je nog vragen? Je kunt ons bereiken op: 020 448 0190  Als je je hebt ingeschreven heb je meteen onze garantie dat de cursus doorgaat!

Hoeveel kost de cursus Voorman Steigerbouwer?


Het volgen van de cursus Voorman Steigerbouw inclusief het examen kost €1.500. De lunch, koffie/thee, twee muntjes, het certificaat, lesmateriaal en je pasje zijn bij de prijs inbegrepen. Alle bedragen zijn exclusief btw. 

Voorman Steigerbouwercursus op eigen locatie? Neem dan contact op met Coen 073 205 3640 of met Ralph 0182 232 680.

Wil jij deze cursus incompany volgen?


Deze cursus kunnen wij ook incompany organiseren. De cursus vindt dan op een eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze manier kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving toepassen.

Wat zijn de voordelen van een incompany-traject?

 • Het programma kunnen wij volledig afstemmen op specifieke bedrijfsaspecten.
 • Het bespaart jullie reistijd.
 • Direct in de eigen werkomgeving oefenen.
 • Gebruikmaken van je eigen materiaal.
 • Zelf bepalen wanneer en hoe laat de cursus plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om een groep medewerkers te laten opleiden op één van onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Waddinxveen of Sneek. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.
 

Wil je persoonlijk advies over incompany mogelijkheden?

Contactpersoon Amsterdam

Lisa
Opleidingsadviseur

 020 448 0190
lisa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Den Bosch

Melissa
Opleidingsadviseur 

073 205 3640
melissa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Waddinxveen

Ralph
Vestigingsmanager Waddinxveen

0182 232 680
r.bialy@westpoort.nl