• Zo geregeld: boek online of bel ons
 • Voordelige all in prijs van €239
 • Je certificaat direct op zak
 • Mogelijk om incompany te doen
NEN 3140 VP

NEN 3140 Vakbekwaam Persoon (VP)


Heb jij al enige kennis van elektrotechnische laagspanningsinstallaties en ben je daar beroepsmatig mee bezig? Verreik je kennis en ervaring met een NEN 3140 VP cursus. Met dit NEN 3140 certificaat toon jij aan de NEN 3140 richtlijnen geheel te kennen en dit weet toe te passen in jouw dagelijkse werkzaamheden.

Wat is NEN 3140?
De NEN 3140 is de Nederlandse norm waarin concreet staat beschreven welke bepalingen er zijn voor het veilig werken, inspecteren en onderhouden van laagspanningsinstallaties. In de Arbowet is namelijk bepaald dat het de taak van de werkgevers is dat elektrische installaties, apparaten en toestellen veilig te gebruiken zijn. De werkgever is er verantwoordelijk voor dat alle werknemers die met deze installaties, apparaten en toestellen werken, op de hoogte zijn van de veiligheidsregels. Hiervoor moet de werkgever haar medewerkers dus instrueren. De NEN 3140 norm is de concretisering van deze bepaling in de Arbowet. 

Wat is NEN 3140 VP?
VP staat voor Vakbekwaam Persoon. Als VP verricht elektrotechnische en niet-elektrotechnische werkzaamheden aan laagspanningsinstallaties, dit gebeurt vaak onder verantwoordelijkheid van een werkverantwoordelijke (WV). Het NEN 3140 VP certificaat is bedoeld voor mensen die dus al enige voorkennis hebben, doordat zij bijvoorbeeld een elektrotechnische opleiding hebben gevolgd op lager niveau. Deze cursus is interessant voor bijvoorbeeld medewerkers van de technische dienst.  

Hoe lang is NEN 3140 geldig?
Het NEN 3140 VP certificaat is drie jaar geldig. Er is geen wettelijke geldigheidsduur, maar het is vanuit de Arbowet bepaald dat medewerkers voldoende geïnstrueerd moeten worden. Dat houdt in dat als jouw kennis is weggezakt binnen die drie jaar, dat je weer een opfriscursus kan volgen.

Direct boeken
Je kunt je direct inschrijven door hieronder op een datum naar jouw keuze te klikken en het formulier in te vullen. Je kan ook bellen en dan regelen onze dames de inschrijving voor je. Als je je hebt ingeschreven heb je meteen onze garantie dat de cursus doorgaat! Zie je de door jou gewenste datum er niet bij staan? Bel ons gerust op, wij kunnen altijd een op maat gemaakt programma maken voor jouw bedrijf!

Neem contact op met vestiging Amsterdam

020 448 0190

Neem contact op met vestiging Den Bosch

073 205 3640

Neem contact op met vestiging Waddinxveen

0182 232 680

Alle ins en outs van de NEN 3140 VP cursus


Voor wie is deze cursus bedoeld?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die al voorkennis heeft van elektrotechnische laagspanningsinstallaties. Bijvoorbeeld een mederwerker van de technische dienst.

Wat leer je in deze cursus?

 • Opbouw en functioneren van technische installatie
 • Gevaren en risico's van werken met elektriciteit
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Taken en bevoegdheden volgens NEN 3140
 • Wijzigingen in de NEN 3140
 • Werkprocedures
 • Veiligheidsmaatregelen
 • Relevante wet- en regelgeving

Dagprogramma
De cursus duurt één dag, van 7.00 tot 15.00 uur. We sluiten de dag af met een theorie-examen.

Snel terecht kunnen, voordelige prijzen en je certificaat halen is belangrijk voor ons. Maar wat wij minstens zo graag zien, is dat jij een leuke dag hebt. Daarom proberen wij de stof niet moeilijker te maken dan nodig en met een beetje humor over te brengen. Wij bieden all inclusive prijzen, dat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken voor verrassingen achteraf. De prijs bestaat uit de cursus, het examen èn het lesmateriaal. Daarnaast krijg je op je cursusdag gratis koffie en thee.

Certificaat en pas
Als je de cursusdag volledig hebt gevolgd en het examen met goed resultaat hebt afgerond, krijg je het certificaat NEN 3140 VP en een bijbehorend pasje. Het certificaat krijg je direct mee (mits de factuur voldaan is), als je via een bedrijf komt sturen wij je certificaat en pasje zo snel op naar je bedrijf.

Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven door hieronder op een datum naar jouw keuze te klikken en het formulier in te vullen. Je kan ook bellen en dan regelen onze dames de inschrijving voor je. Als je je hebt ingeschreven heb je meteen onze garantie dat de cursus doorgaat! Zie je de door jou gewenste datum er niet bij staan? Bel ons gerust op!

Neem contact op met vestiging Amsterdam

020 448 0190

Neem contact op met vestiging Den Bosch

073 205 3640

Neem contact op met vestiging Waddinxveen

0182 232 680

Hoeveel kost de NEN 3140 VP cursus?


Deelname aan de cursus NEN 3140 Vakbekwaam Persoon kost €239 (exclusief btw), inclusief gratis koffie en thee, een lekkere lunch, het examen, certificaat en pasje.

Doe je deze cursus liever incompany?

Neem contact op met vestiging Amsterdam

020 448 0190

Neem contact op met vestiging Den Bosch

073 205 3640

Neem contact op met vestiging Waddinxveen

0182 232 680

Wil jij deze cursus incompany volgen?


Deze cursus kunnen wij ook incompany organiseren. De cursus vindt dan op een eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze manier kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving toepassen.

Wat zijn de voordelen van een incompany-traject?

 • Het programma kunnen wij volledig afstemmen op specifieke bedrijfsaspecten.
 • Het bespaart jullie reistijd.
 • Direct in de eigen werkomgeving oefenen.
 • Gebruikmaken van je eigen materiaal.
 • Zelf bepalen wanneer en hoe laat de cursus plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om een groep medewerkers te laten opleiden op één van onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Waddinxveen of Sneek. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.
 

Wil je persoonlijk advies over incompany mogelijkheden?

Contactpersoon Amsterdam

Lisa
Opleidingsadviseur

 020 448 0190
lisa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Den Bosch

Susanne
Opleidingsadviseur 

 073 205 3640
susanne@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Waddinxveen

Thomas
Vestigingsmanager Waddinxveen

0182 232 680
thomas@westpoort.nl

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek