• Elke twee weken een opleiding DAV-1 in Amsterdam, Den Bosch, Sneek en Waddinxveen
  • Cursus gaat altijd door
  • Tweedaagse cursus DAV-1 voor €350,- excl. btw
DAV-1 cursus

DAV-1 cursus

In de tweedaagse cursus DAV-1 (Deskundig Asbestverwijderaar) wordt de cursist opgeleid om op een veilige manier asbest te verwijderen. Er wordt basiskennis opgedaan, waarin geldende wetten en regels worden behandeld (theorie). Daarna wordt in de praktijk vooral geoefend met de decontaminatie procedure, waarbij de cursist leert om te gaan met persoonlijke beschermingsmiddelen, zelfbescherming en ontsmetten. Daarnaast wordt geoefend met de basistechnieken om asbest te verwijderen en wordt de cursist voorbereid op het mentortraject. Na het behalen van het examen ontvangt de cursist het persoonscertificaat DAV-1. Het certificaat is 6 maanden geldig. Dit toont aan dat de cursist voldoet aan de geldende voorwaarden om asbest te kunnen verwijderen.

De kandidaat kan daarna met het verplichte mentortraject starten, waarna hij zich kan aanmelden voor de DAV-2 cursus.
Opleidingscentrum Westpoort kan kandidaten begeleiden tijdens het mentortraject. Meer informatie? Neem telefonisch contact op met Gerda Kok:020-21 53 090.

Om als Deskundig Asbestverwijderaar aan de slag te kunnen is een medische keuring en Face Fit-test verplicht en wordt een VCA certificaat geadviseerd. Hiervoor biedt Westpoort een medische keuring, Face Fit-test en verschillende VCA cursussen aan.

De cursus kan worden gevolgd in Amsterdam, Den Bosch, Sneek of Waddinxveen. Klik hier om direct door te gaan naar de inschrijving. De cursus kan ook incompany worden gegeven.

Lees hier meer over het traject van DAV-1 naar DAV-2. 

DAV-1

Voor wie
De cursus DAV-1 is bedoeld voor asbestsaneerders, slopers, aannemers, glasbedrijven, particulieren en uitzendbureaus.

Resultaten
Na de 2-daagse cursus DAV-1 kun je:
• Relevante wet –en regelgeving toepassen
• Veilig en verantwoord omgaan met asbest
• Jezelf adequaat beschermen en ontsmetten
• Vakbekwaam optreden als gecertificeerd DAV'er

Onderwerpen
In de cursus DAV-1 wordt aandacht besteed aan:
• Arbeidshygiënisch handelen
• Gebruik van beschermingsmiddelen
• Geldende wetten en regels
• Veiligheidsbewustzijn
• Voorbereiding op het examen

Opzet
De cursus duurt 2 dagen. Van 7.00 uur tot 15.00 uur. De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen aan het eind van de tweede dag en een praktijkexamen op de volgende ochtend. De verplichte Face Fit-test voor deelname aan het examen kan op een van de cursusdagen bij Westpoort worden uitgevoerd. Dat scheelt tijd. Het behalen van de Vezelveiligheid is in het lesprogramma opgenomen. Tijdens de cursusdagen worden koffie, thee en lunch gratis aangeboden.

Examen
Het examen DAV-1 bestaat uit een theorie-examen, deze vindt plaats op de 2e cursusdag om ca. 15.00 uur, en een praktijkexamen volgt de dag erop. Als je niet slaagt hoef je alleen het onderdeel dat onvoldoende is opnieuw te doen. Het DAV-examen kan alleen in het Nederlands afgelegd worden.

Om aan het examen DAV-1 deel te mogen nemen moet je een geldig Face Fit-test certificaat hebben van max. 1 jaar oud en deel 1 van het Vezelveiligheidsprogramma hebben afgerond.

Naar het examen moet je een aantal zaken meenemen:
• geldig legitimatiebewijs
• bewijs afronding online instructie Adembescherming deel 1*
• certificaat Face Fit-test, max. 1 jaar oud
• werkgeversverklaring ABM (adembescherming)**
• zwembroek
• handdoek

*Voor meer informatie zie de website van vezelveiligheid.nl, klik hier.
* Als je geen werkgever hebt, neem dan contact met ons op: 020-21 53 090.

Certificaat
Als je beide cursusdagen hebt gevolgd en het theorie –en praktijkexamen met goed resultaat hebt afgerond krijg je het officiële DAV-1 Certificaat van Ascert, de Stichting Certificatie Asbest. Westpoort verzorgt de bijschrijving in het persoonsregister. Dit certificaat is 6 maanden geldig. Het certificaat en pasje worden binnen enkele werkdagen toegestuurd.

Inschrijven
Je kunt deze week direct al je certificaat halen! Schrijf je in voor onze cursus in Amsterdam, Den Bosch, Sneek of Waddinxveen.

Vervolgcursus
Na het behalen van het certificaat DAV-1 doe je eerst praktijkervaring op. Dit noemen we het “mentortraject”. Daarna kan je de cursus DAV-2 en het examen binnen 6 maanden volgen.
Opleidingscentrum Westpoort kan kandidaten begeleiden tijdens het mentortraject. Meer informatie? Neem telefonisch contact op met Gerda Kok:020-21 53 090.

Tarieven

Deelname aan de cursus DAV-1 kost € 350,-. Deelname aan het examen kost € 580,-. Voor deelname aan het examen is een Face Fit-test verplicht. Deze test kost € 45,-.
Lesmateriaal, lunch, koffie/thee, certificaat en pasje zijn bij de prijs inbegrepen. Alle bedragen zijn exclusief BTW.
Opleidingscentrum Westpoort kan de kandidaten begeleiden tijdens het mentortraject. Meer informatie? Neem telefonisch contact op met Gerda Kok:020 - 21 53 090.

De cursus kan ook incompany worden georganiseerd. Neem hiervoor contact met ons op: 020 - 21 53 090.

 

 

 

Wil jij deze cursus incompany volgen?


Deze cursus kunnen wij ook incompany organiseren. De cursus vindt dan op een eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze manier kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving toepassen.

Wat zijn de voordelen van een incompany-traject?

  • Het programma kunnen wij volledig afstemmen op specifieke bedrijfsaspecten.
  • Het bespaart jullie reistijd.
  • Direct in de eigen werkomgeving oefenen.
  • Gebruikmaken van je eigen materiaal.
  • Zelf bepalen wanneer en hoe laat de cursus plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om een groep medewerkers te laten opleiden op één van onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Waddinxveen of Sneek. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.
 

Wil je persoonlijk advies over incompany mogelijkheden?

Contactpersoon 

Gerda
Opleidingsadviseur

 020 215 3090
gerda@westpoort.nl

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek