• Je kan bij ons snel terecht
  • Zo geregeld: boek online of bel ons 
  • Voordelige all inclusive prijs van €515
  • Je certificaat binnen no time op zak
Code 95 ADR-basis-tank herhaal cursus

ADR Basis en Tank herhaling | code 95

Vervoer van gevaarlijke stoffen is niet zonder risico’s. Daarom moet je als chauffeur goed op de hoogte zijn van de voorschriften en weten waarop u moet letten. Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren dienen in het bezit te zijn van een ADR-certificaat. Dit certificaat is geldig in heel Europa. Deze cursus is geschikt voor chauffeurs die in het bezet zijn van een ADR Basis+Tank certificaat die verlengt moet worden.

In de ADR tank-cursus leer je gevaarlijke stoffen te onderscheiden en je rijstijl hierop aan te passen. Het verlenen van eerste hulp en brandbestrijding komt ook aan bod. De docent bereid je in 3 dagen goed voor op het examen ADR-Basis en ADR-Tank. In overleg plannen en regelen wij het examen voor je. Examens en aanmelding voor de code-95 nascholingsuren (21 uur) zijn bij de prijs inbegrepen. 

 

NB: Deze opleiding wordt voor een groot deel vergoed door SOOB. Transportbedrijven komen veelal in aanmerking voor de subsidie van €100,-. 

Schrijf je direct in voor deze cursus in Amsterdam, Den Bosch of Waddinxveen. De cursus gaat altijd door.
De cursus kan ook incompany worden georganiseerd. 

Code95: ADR pakket Basis + Tank Herhaal

 

Voor wie 
De combinatie cursus ADR Basis + Tank herhaal is bedoeld voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren. Zowel stukgoed als in een Tankwagen. De cursus is bestemd voor chauffeurs die in het bezit zijn van een ADR Basis + Tank certificaat die verlengt moet worden. 


Resultaten
Na de 3-daagse cursus ADR Basis + Tank Herhaal ben je:
• In staat zorg te dragen voor een juiste administratieve afhandeling van het vervoer
• In staat om in noodsituaties de juiste maatregelen te treffen en fysieke risico’s te voorkomen
• In staat een lading te vervoeren, rekening houdend met de voorschriften, veiligheid en eigenschappen van het te vervoeren product

Onderwerpen
In het pakket ADR tank wordt onder andere aandacht besteed aan:
• Algemene kennis gevaarlijke stoffen
• Eerstehulpverlening
• Anticiperend rijgedrag
• Brandbestrijding in theorie en praktijk
• Classificatie van gevaarlijke stoffen
• Vervoer van stukgoed
• Transport in een Tankwagen

Opzet & examen

De cursus duurt 3 dagen. Lestijden zijn van 7:00 uur tot 15:00 uur. De eerste twee lesdagen wordt de basis behandeld. De derde lesdag wordt gewijd aan examentraining 's morgens en 's middags wordt een begin gemaakt met de lesstof over tanktransport. De cursus wordt afgesloten met twee officiële ADR examens: ADR-Basis (initieel of herhaal) en ADR-Tank (initieel of herhaal). ADR-examens worden digitaal afgenomen bij het CBR zelf. Wij doen ons uiterste best om dit aansluitend op de cursus te laten plaatsvinden, bij de dichtstbijzijnde CBR-vestiging. Helaas zijn daar niet altijd nog plekken beschikbaar. In dat geval bieden wij een andere examenmogelijkheid aan: op een andere datum of een andere locatie. Sowieso kunnen wij in overleg het examen op een andere locatie inplannen, als dat je beter uitkomt.

Tijdens de cursusdagen worden koffie, thee en lunch gratis aangeboden.

Certificaat & pas
Geslaagde kandidaten ontvangen het CBR-certificaat ADR-Basis+Tank en een bijbehorend pasje. Het ADR-certificaat is vijf jaar geldig. Het certificaat en pasje worden binnen enkele werkdagen toegestuurd.


Code 95
Deelname aan de cursus ADR Basis + Tank kan bij het CCV voor 21 nascholingsuren worden geregistreerd. 


Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven of bellen voor een plaats in Amsterdam, Den Bosch of Waddinxveen. De cursus gaat altijd door!

ADR klasse 1 en 7
Wil je ook klasse 1 (explosieve stoffen) en klasse 7 (radioactieve stoffen) vervoeren, dan moet je in het bezit zijn van ADR klasse 1 en klasse 7. Deze cursus bieden we los aan, bel 020-44 80 190 of mail naar info@westpoort.nl voor meer informatie.

 

Tarieven

Deelname aan de cursus ADR Basis + Tank herhaal inclusief CBR-examens kost € 515,-. Een los herexamen kost € 80,- per onderdeel. 

Alle bedragen zijn exclusief BTW. Examens, lunch, koffie, thee, lesmateriaal, certificaten, pasje en CCV-kosten zijn bij de prijs inbegrepen.

De cursus kan ook incompany worden georganiseerd. Neem hiervoor contact met ons op: 020-4480190.

Via het Soob Subsidiepunt is er een subsidie beschikbaar van €110,- per chauffeur.

Incompany

De cursus kan incompany worden georganiseerd. De cursus vindt dan op de eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze wijze kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving leren toepassen.

Een incompany traject biedt enkele voordelen:
- Programma volledig afstemmen op specifieke aspecten
- Het bespaart reistijd
- Oefenen direct in de eigen werkomgeving
- Gebruik maken van je eigen materiaal
- Volledig flexibel in het plannen van een tijdstip
Het is ook mogelijk een groep medewerkers te laten opleiden op onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Sneek of Waddinxveen. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is bedoeld. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.

Meer weten?

Neem contact op met mij voor advies op maat.

Carola van Eerde

Opleidingsadviseur

 020-4480190
Carola@westpoort.nl

 

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek