• Snel en goed opgeleid
  • Cursus & Examen voor € 575,-
  • Scherpe groepstarieven, ook op locatie
opleiding verkeersregelaar worden

Opleiding verkeersregelaar

Tijdens de opleiding verkeersregelaar leer je het in goede banen leiden van het verkeer. Je kunt de veiligheid bij evenementen of wegwerkzaamheden waarborgen en ongelukken helpen te voorkomen. Voor de functie beroepsverkeersregelaar heb je een officieel erkend diploma nodig waarmee je je verkeersregelaarspas aan kan vragen. 

De cursus Beroepsverkeersregelaar wordt gegeven door ervaren docenten die zowel de theorie als praktijk behandelen. Op de eerste dag staat de theorie centraal, zoals verkeersregels, borden, wet- en regelgeving. De theorie wordt afgesloten met een theorie-examen. Op de tweede dag staat de praktijk centraal en wordt aandacht besteed aan de remafstand, het geven van instructies, omgaan met agressie en diverse voorbeelden. Ook op de derde dag kun je ’s ochtends nog diverse oefeningen doen voordat je het praktijkexamen aflegt.

Met de cursus Beroepsverkeersregelaar van Westpoort ben je in 3 dagen opgeleid om het verkeer vakbekwaam te leiden!

Kijk in de agenda voor openstaande cursusdata. In samenspraak plannen we een datum met je. Groepsinschrijvingen op een andere gewenste datum is mogelijk.
De cursus kan ook incompany worden georganiseerd.

Cursus: Verkeersregelaar worden

Voor wie

De cursus Beroepsverkeersregelaar is bedoeld als jij beroepsmatig of bij bepaalde werkzaamheden verkeer moet regelen op de openbare weg.

Resultaten
Na de 3-daagse cursus Beroepsverkeersregelaar ben je:
- in staat om het verkeer veilig te regelen (veilig voor jezelf en voor de weggebruikers)
- in staat om de doorstroom van het verkeer te waarborgen
- goed voorbereid op het examen

Onderwerpen
In de praktijkgerichte cursus Beroepsverkeersregelaar wordt onder andere aandacht besteed aan:

  • Wet- en regelgeving;
  • Remafstand en reactiesnelheid;
  • Geven van begrijpelijke opdrachten aan verkeersdeelnemers;
  • Omgaan met agressie;
  • Verkeersregels en verkeersborden;
  • Praktijkvoorbeelden;
  • Veiligheid en veiligheidskleding.

Opzet
De cursus Beroepsverkeersregelaar duurt 3 dagen. Op de eerste dag, van 7.00 tot 15.00 uur, staat de theorie centraal. Deze dag wordt afgesloten met een theorie-examen. De tweede en derde dag vinden op een buitenlocatie plaats waar praktijkoefeningen en het praktijkexamen plaatsvinden.  Het praktijkexamen vindt plaats op een grote kruising die voldoet aan de exameneisen, en waarop je minimaal 15 minuten zelfstandig het verkeer moet regelen. Het praktijkexamen wordt afgenomen door onze instructeur en een gedelegeerde van Stichting Verkeersregelaars Nederland.

Tijdens de cursusdag wordt koffie/ thee en een lunch gratis aangeboden.

Certificaat & pas
Als je de cursusdagen hebt gevolgd en beide examens hebt behaald krijg je het officiële Westpoort certificaat Beroepsverkeersregelaar, met daarop een waarmerk van de Politie. Met dit certificaat kun je een aanstellingspas aanvragen via www.aanstellingspas.nl.

Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven of bellen voor een plaats in Amsterdam, Den Bosch of Waddinxveen. Groepsinschrijvingen zijn ook mogelijk voor andere regio's.

 

Tarieven 

Deelname aan de cursus Beroepsverkeersregelaar inclusief examen kost € 575,-. De cursus kost € 375,-, een examen kost € 200,-.
Alle bedragen zijn exclusief BTW. Lesmateriaal, koffie/thee, lunch en certificaat zijn bij de prijs inbegrepen.

De cursus kan ook incompany worden georganiseerd. Neem hiervoor contact met ons op: 020-4480190.

Incompany

De cursus kan incompany worden georganiseerd. De cursus vindt dan op de eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze wijze kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving leren toepassen.

Een incompany traject biedt enkele voordelen:
- Programma volledig afstemmen op specifieke aspecten
- Het bespaart reistijd
- Oefenen direct in de eigen werkomgeving
- Gebruik maken van je eigen materiaal
- Volledig flexibel in het plannen van een tijdstip
Het is ook mogelijk een groep medewerkers te laten opleiden op onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Sneek of Waddinxveen. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is bedoeld. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.

Meer weten?

Neem contact op met mij voor advies op maat.

Carola van Eerde

Opleidingsadviseur

 020-4480190
Carola@westpoort.nl

 

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek