• Je kan bij ons snel terecht
 • Zo geregeld: boek online of bel ons 
 • Voordelige all inclusive prijs van €580
 • Je certificaat binnen no time op zak
Code 95 ADR-basis-tank cursus

ADR Basis en Tank | code 95


Het vervoeren van gevaarlijke stoffen is een risicovolle baan, daarom moet u als chauffeur goed op de hoogte zijn van de voorschriften en weten waar u op moet letten. Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten om die reden in het bezit zijn van een ADR Basiscertificaat. Dit certificaat is geldig in heel Europa. Het combipakket ADR Basis en Tank is voor chauffeurs die niet alleen stukgoed rijden, maar ook met een tankwagen. Dit pakket is geschikt voor beginners en chauffeurs die hun ADR herhalen.

Wat staat je te wachten?
In de ADR Tank cursus leer je gevaarlijke stoffen te onderscheiden en je rijstijl hierop aan te passen. Ook vestigen wij de aandacht op het verlenen van eerste hulp en brandbestrijding. Tijdens de cursus bereiden wij je goed voor op het examen. Ons doel is dat jij snel over de papieren beschikt die jij nodig hebt. Hoe? Door onze cursussen laagdrempelig te houden! We gaan er samen voor zorgen dat jij je certificaat haalt: zo geleerd, zo gedaan.

Kom jij in aanmerking voor een SOOB-subsidie?
Als je bent aangesloten bij het cao voor Transport en Logistiek Nederland (TLN) kom jij met deze cursus waarschijnlijk in aanmerking voor een vergoeding door de SOOB-subsidie. Op deze cursus is een vergoeding mogelijk tot maximaal €110,-. Klik hier voor meer informatie over SOOB-subsidies en de aangesloten opleidingen. Kies in het inschrijfformulier voor de optie waar SOOB in is vermeld, anders kunnen wij de subsidie niet verwerken.

Programma ADR Basis en Tank (U01-4) | code 95


Voor wie is deze cursus bedoeld? 
De combinatiecursus ADR Basis + Tank is voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren, zowel voor stukgoed als in een tankwagen. Deze cursus is geschikt voor chauffeurs die ADR Basis en Tank voor de eerste keer willen halen (initiële module). 


Wat leer je in deze vierdaagse cursus?

 • De administratieve afhandeling van het vervoer.
 • De juiste maatregelen treffen bij noodsituaties.
 • Fysieke risico’s voorkomen.
 • Vervoeren volgens de voorschriften, veiligheid en eigenschappen van het product.

Welke onderwerpen behandelen we?

 • Algemene kennis van gevaarlijke stoffen.
 • Eerstehulpverlening.
 • Anticiperend rijgedrag.
 • Brandbestrijding in theorie en praktijk.
 • Classificatie van gevaarlijke stoffen.
 • Vervoer van stukgoed.
 • Transport in een tankwagen.

Dagprogramma
De cursus duurt vier dagen, van 7.00 tot 15.00 uur. Tijdens de eerste twee lesdagen behandelen we eerst de basis. De derde lesdag is er de examentraining in de ochtend en in de middag maken we een begin met de lesstof over tanktransport. De vierde dag staat volledig in het teken van tanktransport. Deze cursus sluit je af met twee officiële ADR examens: ADR Basis (initieel of herhaal) en ADR Tank (initieel of herhaal). ADR examens worden digitaal afgenomen bij het CBR zelf. Wij doen ons uiterste best om dit aansluitend op de cursus te laten plaatsvinden, bij de dichtstbijzijnde CBR vestiging. Helaas zijn daar niet altijd nog plekken beschikbaar. In dat geval bieden wij een andere datum of een andere locatie aan.

Snel terecht kunnen, voordelige prijzen en je certificaat halen is belangrijk voor ons. Maar wat wij minstens zo graag zien, is dat jij een leuke dag hebt. Daarom proberen wij de stof niet moeilijker te maken dan nodig en met een beetje humor over te brengen. Wij bieden all inclusive prijzen, dat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken voor verrassingen achteraf. De prijs bestaat altijd uit de cursus, het examen en het lesmateriaal (bij sommige cursussen is het lesmateriaal op leenbasis). Daarnaast krijg je op de cursusdag een lekkere lunch, koffie en thee, frisdrank en een tussendoortje. In het weekend gooien we de barbecue aan of gaan we voor een broodje bal. Leuk toch?


Certificaat en pas
Als je de cursusdagen hebt gevolgd en het examen met goed resultaat hebt afgerond, krijg je het CBR certificaat ADR Basis + Tank en een bijbehorend pasje. Het ADR certificaat is vijf jaar geldig. Het certificaat en je pasje sturen wij binnen enkele werkdagen naar je op.


Code 95
Deelname aan deze cursus kan bij het CCV voor 21 nascholingsuren worden geregistreerd. Wij verzorgen deze registratie voor je.

Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven door hieronder op een datum naar jouw keuze te klikken en het formulier in te vullen. Je kan ook bellen en dan regelen onze dames de inschrijving voor je. Als je je hebt ingeschreven heb je meteen onze garantie dat de cursus doorgaat!

ADR klasse 1 en 7
Wil je ook klasse 1 (explosieve stoffen) en klasse 7 (radioactieve stoffen) vervoeren, dan moet je in het bezit zijn van ADR klasse 1 en klasse 7. Deze cursus bieden wij los aan, bel 020 448 0190 of mail naar info@westpoort.nl voor meer informatie.

Hoeveel kost deze cursus?


Deelname aan de cursus ADR Basis + Tank inclusief het CBR examen kost €580, een los herexamen kost €80 per onderdeel. Alle bedragen zijn exclusief btw. De lunch, koffie/thee, twee muntjes, het certificaat, pasje en de CCV-aanmelding zijn bij de prijs inbegrepen.

Doe jij deze cursus voor de code 95 en ben je van plan meerdere cursussen te boeken? Profiteer dan van onze pakketkorting!

Doe je deze cursus liever incompany? Neem dan contact op met Lisa: 020 448 0190.

Via het SOOB Subsidiepunt is er een subsidie mogelijk tot maximaal €110,- per chauffeur, klik hier voor meer informatie.

Wil jij deze cursus incompany volgen?


Deze cursus kunnen wij ook incompany organiseren. De cursus vindt dan op een eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze manier kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving toepassen.

Wat zijn de voordelen van een incompany-traject?

 • Het programma kunnen wij volledig afstemmen op specifieke bedrijfsaspecten.
 • Het bespaart jullie reistijd.
 • Direct in de eigen werkomgeving oefenen.
 • Gebruikmaken van je eigen materiaal.
 • Zelf bepalen wanneer en hoe laat de cursus plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om een groep medewerkers te laten opleiden op één van onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Waddinxveen of Sneek. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.
 

Wil je persoonlijk advies over incompany mogelijkheden?

Contactpersoon Amsterdam

Lisa
Opleidingsadviseur

 020 448 0190
lisa@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Den Bosch

Susanne
Opleidingsadviseur 

 073 205 3640
susanne@westpoort.nl

 

 

Contactpersoon Waddinxveen

Thomas
Vestigingsmanager Waddinxveen

0182 232 680
thomas@westpoort.nl

 


Amsterdam

Den Bosch

Waddinxveen

Sneek