Informatie voor werkenden
Dreig jij langdurig werkloos te raken? Dan is dit aanvullend sociaal pakket speciaal voor jou in het leven geroepen. Er dreigt namelijk door corona en alle bijbehorende maatregelen een flinke stijging in de langdurig werklozen te komen. Speciaal voor deze groep mensen is er naast schuldhulp ook een pot vrijgemaakt voor omscholing.
Maar hoe maak je aanspraak op het noodpakket? Gemeenten en uitvoeringsinstanties (denk aan het UWV) en andere betrokken organisaties krijgen vanuit het derde steunpakket extra geld om jou en andere mensen die extra hulp kunnen gebruiken, zo goed mogelijk te helpen bij het begeleiden naar ander werk en omscholing. Hier trekt de overheid de komende twee jaar maar liefst 1,4 miljard euro voor uit. Dus wil jij omscholen omdat jij langdurig werkloos dreigt te worden? Kaart dit aan bij jouw werkgever, hij of zij kan ervoor zorgen dat jij gebruik kan maken van de subsidie.
Wil jij je laten omscholen? Bij Westpoort hebben we veel mogelijkheden. Van speciale omscholingstrajecten tot het behalen van een enkel certificaat. Lees onderin dit artikel welke mogelijkheden wij voor jou kunnen aanbieden. Kom jij er niet helemaal uit? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze! Bel naar 088 827 3030 of stuur een mailtje naar info@westpoort.nl.
Informatie voor bedrijven
Heb jij vanwege de corona crisis nog steeds mensen thuiszitten omdat alle activiteiten stilliggen? Daar is door de overheid de NOW-regeling voor in het leven geroepen. Het is het doel van de regering om te ondersteunen in werk en inkomen, zodat de economie niet totaal op zijn gat valt. Tegelijkertijd is het de bedoeling dat bedrijven en werknemers zich aanpassen aan de huidige economische situatie. Dit doet de overheid door de tegemoetkoming aan bedrijven in stappen af te bouwen.
Wie komt er in aanmerking voor steun? Dit is in de NOW 3 verdeeld in drie tijdvakken van drie maanden.
Tijdvak 1 (oktober, november en december)
- Bedrijven met een omzetdaling van ten minste 20%
- Steun van vergoedingspercentages van 80%
- Daling van de loonsom met 10% zonder dat dit ten koste gaat van de subsidie
- Bedrijven met een omzetdaling van ten minste 30%
- Steun van vergoedingspercentages van 70%
- Daling van de loonsom met 15% zonder dat dit ten koste gaat van de subsidie
- Bedrijven met een omzetdaling van ten minste 30%
- Steun van vergoedingspercentages van 60%
- Daling van de loonsom met 20% zonder dat dit ten koste gaat van de subsidie
- Het maximaal te vergoeden loon per werknemer wordt verlaagd naar maximaal 1x het dagloon
Bronvermelding
Kabinet verlengt coronasteun banen en economie tot en met 2021. (2020, 28 augustus). https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/08/28/kabinet-verlengt-coronasteun-banen-en-economie-tot-en-met-2021