Westpoort
Snel en voordelig je VCA examen halen?

VCA Basis examen

V.A. € 100,- P.P. Gaat altijd door
VCA Basis examen
1dag
Locaties
  • Amsterdam di 18 jun, 2024
  • Den Bosch di 18 jun, 2024
  • Waddinxveen di 18 jun, 2024
  • Meppel do 20 jun, 2024
  • Apeldoorn vr 21 jun, 2024
  • Heerhugowaard vr 21 jun, 2024
  • Drachten di 02 jul, 2024
Kosten
  • Prijs examen excl. btw p.p. € 100,-
Cursusduur
  • Aantal cursusdagen 1 dag
Nu inschrijven

Informatie

Haal jouw VCA certificaat met een VCA examen

Haal jij het liefst gewoon snel en voordelig jouw VCA examen? Dat kan! Bij ons kun je terecht voor een VCA Basis examen, een VCA VOL examen, een VIL VCU examen en een VCA Groen examen. Voor elk examen bieden wij een eendaagse en tweedaagse cursus aan, maar je kunt bij Westpoort ook alleen het examen afnemen.

Met het losse VCA examen heb jij het VCA certificaat binnen no-time op zak! Is het volgen van een cursus voor jou niet nodig? Of leer jij het best als je op jezelf leert? Dan is een los VCA examen voor jou ideaal!

Let wel op: als je een los VCA examen boekt, zit het lesmateriaal daar niet bij inbegrepen. Dat moet je zelf verzorgen. Ook krijg je bij het losse VCA examen geen VCA proefexamen. Als je dat VCA proefexamen wilt maken, is dat iets om zelf te regelen.

Het VCA examen: dit is goed om te weten

Het is handig om te weten wat je van het VCA examen moet verwachten. We zetten de ins en outs voor je op een rij. Zo is het allereerst belangrijk om een kwartier voor het VCA examen begint, aanwezig te zijn op de locatie die jij gekozen hebt.

Hoe lang het VCA examen duurt, hangt af van het type VCA examen dat je wilt afleggen. Voor het Basis VCA examen en het VCA Groen examen krijg je maximaal 60 minuten de tijd. Terwijl dat bij het VCA VOL of VIL VCU examen neerkomt op maximaal 75 minuten.

De examens worden via de computer afgenomen, het gaat dus om een VCA online examen. Het voordeel van het VCA online examen, is dat jouw uitslag na afloop meteen bekend is. Aan het eind van jouw examen zie je of je geslaagd bent. Ben je geslaagd? Dan krijg je binnen enkele werkdagen jouw officiële VCA certificaat digitaal opgestuurd.

Slagingskans VCA examen vergroten

Wil je jouw slagingskans vergroten? Dan is het aan te raden om deel te nemen aan een dagcursus. Voor elk type VCA examen is er een eendaagse cursus beschikbaar. Voordat je aan het VCA examen begint, krijg je alle informatie die je nodig hebt.

De VCA cursussen beginnen in de ochtend vanaf 7.00 uur. Samen met de instructeurs ga je klassikaal door de stof heen. Je krijgt van ons het (leen)lesmateriaal en krijgt de kans om alvast te oefenen met een VCA proefexamen. Zo raak je bekend met de vraagstelling en leer je risico’s op de juiste manier in te schatten. De hele dag is er ruimte om vragen te stellen. Daarnaast staat er koffie, thee, een tussendoortje en lunch voor je klaar.

De lesdag sluit je af met het VCA examen. Nu je alle informatie goed tot je hebt genomen, vragen hebt gesteld en hebt geoefend met het VCA proefexamen, is de kans een stuk groter dat je slaagt!

VCA examen bij Westpoort: snel en makkelijk

Met het VCA examen van Westpoort kan je binnen twee uur al je VCA certificaat op zak hebben! Of dat nu een basisveiligheid VCA certificaat, een VCA VOL certificaat, een VCA Groen certificaat of een VIL VCU certificaat is.

Bij Westpoort kun je rekenen op voordelige kosten. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je snel terecht kunt. Je kunt daarom zelfs het VCA examen boeken voor de volgende dag.

VCA examen kosten

Bij Westpoort gaat het VCA examen altijd door. De kosten verschillen per VCA examen.

De prijs is inclusief digitaal certificaat. Het is ook mogelijk om het VCA examen op eigen locatie te laten verzorgen.

Daarnaast kan het Basis VCA examen ook in andere talen worden gevolgd. Daarvoor geldt een toeslag. Ook een luisterexamen valt onder de mogelijkheden. Voor het luisterexamen geldt een ook toeslag.

Heeft Westpoort een VCA online examen?

Bij Westpoort worden de VCA examens via de computer afgenomen bij ons op locatie. Het voordeel van dit VCA online examen, is dat je direct na afloop te zien krijgt of je geslaagd bent.

De VCA examens bij Westpoort

Bij Westpoort kun je terecht voor de volgende VCA examens:

Programma

VCA examen (Basis) en VCA Groen examen

Deze VCA examens moet je binnen 60 minuten afronden. Het Basis VCA examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Om te slagen, heb je minimaal 65% van het totaal aantal te behalen punten binnen hebben. Meteen na afloop weet je of je het VCA online examen hebt gehaald.

Maak jij liever een luisterexamen? Dat kan! Als je moeite hebt met lezen kunnen wij een luisterexamen via de computer voor je regelen. Dan krijg je ook 15 minuten extra de tijd.

VCA VOL en VIL VCU examen

Voor het VCA VOL en VIL VCU examen heb je 75 minuten de tijd. De VCA examens bestaan uit 70 meerkeuzevragen. Van het totaal te behalen punten, moet je ook weer 65% goed hebben om te slagen. Daarnaast zie je ook bij deze VCA examens direct of je geslaagd bent, omdat het om een VCA online examen gaat.

VCA herexamen

Heb jij het VCA examen niet in één keer gehaald? Dan kun je gewoon nog een poging wagen! Boek een los VCA examen om het nog eens te proberen. Ook als je eerder een VCA cursus hebt gevolgd, is het mogelijk om alleen het losse VCA herexamen te boeken.

Het VCA examen in een andere taal

Wil jij jouw VCA examen niet in het Nederlands, maar in een andere taal doen? Dat is mogelijk! Het Basis VCA examen kan worden afgenomen in het Engels, Duits, Frans, Hongaars, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Spaans, Turks, Russisch, Arabisch, Grieks, Italiaans, Slowaaks, Bulgaars en Kroatisch.

 

Daarnaast kan het VCA VOL examen in het Frans, Engels of Duits worden gedaan. En kun je het luisterexamen van VCA Groen in het Nederlands, Turks, Pools, Engels of Portugees maken. Staat jouw gewenste taal er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Het VCA certificaat

Weet jij het VCA examen met een goed resultaat af te ronden? Gefeliciteerd! Dan heb jij officieel jouw VCA certificaat in de pocket! Dit is een digitaal certificaat. Wij sturen het binnen enkele werkdagen naar je op. Het VCA certificaat is vervolgens maar liefst 10 jaar geldig.

Hoe kan jij je goed voorbereiden op het VCA examen?

Voorafgaand aan elk VCA examen organiseren wij eendaagse en tweedaagse cursussen. Deelname aan de cursus VCA Basis, VCA VOL of VIL VCU vergroot je kans om het examen te halen. Doe je het VCA examen toch liever gecombineerd met een cursus? Kijk dan even op deze pagina.

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor een VCA examen? Selecteer hieronder dan de datum en locatie die je voor ogen hebt. Vul hierna de velden van het inschrijfformulier in om jouw aanmelding compleet te maken. Het is ook mogelijk om het inschrijven door ons te laten regelen. Je kunt ons bereiken op: 088 827 3030, ook voor vragen over het VCA examen.

Locaties

Opleidingscentrum Westpoort Amsterdam
Basisweg 29
1043 AN Amsterdam
Telefoonnummer: 088 827 3090
E-mailadres: amsterdam@westpoort.nl

Opleidingscentrum Westpoort Den Bosch
Sigarenmakerstraat 4
5232 BK Den Bosch
Telefoonnummer: 088 827 3090
E-mailadres: denbosch@westpoort.nl

Opleidingscentrum Westpoort Meppel
Oeverlandenweg 2D
7944 HZ Meppel
Telefoonnummer: 088 827 3090
E-mailadres: info@westpoort.nl

Opleidingscentrum Westpoort Waddinxveen
Coenecoop 115
2741 PJ Waddinxveen
Telefoonnummer: 088 827 3090
E-mailadres: waddinxveen@westpoort.nl

Incompany

VCA examen incompany

Wil je het examen bij jou op locatie af laten nemen? Dat regelen wij graag. Neem contact op met een van onze dames voor de mogelijkheden.

Het is ook mogelijk om het VCA examen incompany te combineren met een VCA cursus. Stel, je boekt een VCA Basis cursus. Dan kunnen onze instructeurs je voorzien van een goed gevulde cursusdag (eventueel zelfs op maat), die wordt afgesloten met het VCA examen.

 

Aangezien alle benodigde kennis nog vers in het geheugen zit, is de slagingskans een stuk groter. Daarnaast kan het veel voordelen bieden om de VCA cursus op maat te laten maken. De instructeurs kunnen het programma namelijk afstemmen op specifieke bedrijfsrisico’s, zodat de stof nog meer tot leven komt. Praktischer en relevanter wordt het niet!

Vrijblijvende informatie

Heb jij nog vragen over VCA examen of het VCA online examen? Of wil je ontdekken wat maatwerk voor jou kan betekenen? De opleidingsadviseurs zitten voor je klaar om met je mee te denken. Zij zijn te bereiken op 088 827 3030.

Opties

Voor het boeken van een VCA examen (VCA Basis, VCA VOL en VIL VCU) zijn verschillende opties mogelijk: wel of geen luisterexamen en andere talen. In dit tabblad lees je alles over deze extra mogelijkheden. Als je op de 'nu inschrijven'-knop drukt, kan je bij 'productopties' het examen naar jouw keuze aanvinken. Lees onderstaande informatie goed door, de informatie hierna is leidend.

Let op: voor het boeken van een VCA examen in een andere taal, zijn minimale aanvraagperiodes van toepassing:

48 uur (geen toeslag) 10 werkdagen (toeslag)
VCA Basis Engels, Duits, Frans,
Hongaars, Litouws,
Pools, Portugees, Roemeens,
Spaans, Turks en Russisch
Arabisch, Grieks, Italiaans,
Slowaaks, Bulgaars en Kroatisch
VCA VOL Engels, Duits en Frans x
VIL VCU Engels x

Wil jij sneller dan de genoemde aanvraagperiodes een examen volgen? Neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 088 827 3090.

VCA Basis
De standaardtalen zijn: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Hongaars, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Spaans, Turks en Russisch

Voor de volgende talen geldt een toeslag:
Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans en Slowaaks

Neem voor overige talen contact met ons op:
Deens, Ests, Fins, Lets, Maltees, Noors, Sloveens, Tsjechisch en Zweeds

Ook voor een luisterexamen geld een toeslag. Luisterexamens zijn alleen beschikbaar voor talen waar geen toeslag op geldt (met uitzondering van Litouws).

VCA VOL* en VIL VCU
*VCA VOL is beschikbaar in de talen Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Startdatums

Deze website gebruikt cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij cookies voor onze webstatistieken. Lees onze cookieverklaring. sluiten