Westpoort
Snel je VCA VOL met SOOB subsidie certificaat halen?

VCA VOL SOOB

Cursus + Examen € 257,- P.P. Gaat altijd door! Cursus + examen
VCA VOL SOOB
1dag
Locaties
 • Amsterdam vr 19 jul, 2024
 • Apeldoorn vr 19 jul, 2024
 • Den Bosch vr 19 jul, 2024
 • Heerhugowaard vr 19 jul, 2024
 • Meppel vr 19 jul, 2024
 • Waddinxveen vr 19 jul, 2024
 • Drachten ma 22 jul, 2024
Productopties
Code 95 | SOOB-subsidie
Kosten
 • Prijs cursus excl. btw p.p. € 257,-
 • (inclusief examen)
Cursusduur
 • Aantal cursusdagen 1 dag
Nu inschrijven

Informatie

VCA VOL cursus: alle ins en outs

De VCA VOL cursus duurt één dag en begint om 7.00 uur in de ochtend. Tot in de middag Ieer je alles over het inschatten van risico’s, zodat je veilig en verantwoord kunt werken. We gaan onder andere in op relevante wet- en regelgeving, veiligheid, gezondheid en milieu.

Om jouw kennis te testen maak je eerst het VCA VOL proefexamen. Dat proefexamen is een goede voorbereiding op het officiële examen, dat je aan het einde van de dag maakt. Haal jij het VCA VOL examen meteen? Dan heb jij die dag jouw VCA VOL certificaat al in the pocket!

Cursus VCA VOL bij Westpoort

De VOL VCA cursus van Westpoort zorgt ervoor dat je in één dag goed opgeleid bent. Als het even meezit, ga je aan het einde van de dag met het VCA VOL certificaat richting huis! Zo snel en makkelijk kan het gaan. Wij zorgen ervoor dat de cursus altijd doorgaat.

Bij Westpoort vinden wij het belangrijk dat je snel en op een leuke manier jouw VCA VOL certificaat haalt. De cursus maken wij inhoudelijk zo toegankelijk mogelijk. Bovendien zorgen wij ervoor dat je snel terecht kunt en maken we de kans zo groot mogelijk, dat jij jouw certificaat haalt. Zo krijg je het VCA VOL proefexamen er bijvoorbeeld gratis bij!

VCA VOL kosten

Boek je een cursus bij Westpoort, dan kun je rekenen op all inclusive prijzen. Wij houden niet van verrassingen achteraf. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Haal je VCA VOL certificaat met een cursus VCA VOL

Veilig, verantwoord werken en relevante wet- en regelgeving over veiligheid, gezondheid en milieu toe kunnen passen. Dat staat bij de VCA VOL cursus centraal. De cursus is geschikt voor leidinggevenden en ZZP’ers in de bouw, petrochemie, haven of bij de overheid.

Met dit VCA VOL certificaat kun jij laten zien dat je de risico's goed kan inschatten. Je toont aan dat je in staat bent om te signaleren wanneer een situatie (on)veilig is en welke maatregelen je moet nemen. Op die manier kunnen veel ongevallen worden voorkomen.

Is het verplicht om een VCA VOL certificaat te hebben?

Ben je als leidinggevende of ZZP’er werkzaam in de bouw, petrochemie, haven of overheid? Dan is kennis over veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) verplicht. Je moet dan dus in bezit zijn van een VCA VOL certificaat.

VCA VOL betekenis

VCA VOL is een cursus op het gebied van veilig en gezond werken. Zodra je VCA VOL bent gecertificeerd, toon je aan dat je kennis hebt van veiligheid, gezondheid en milieu én dat je die kennis kunt toepassen. De afkorting ‘VCA’ staat dan ook voor: ‘Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers’.

De afkorting ‘VOL’ staat voor: ‘Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden’. Het draait er bij de VCA VOL cursus dus om dat je de kennis niet alleen in het belang van jezelf toepast, maar ook in het belang van de mensen waar je leiding aan geeft.

Kom jij in aanmerking voor een SOOB-subsidie
Als je bent aangesloten bij het cao voor Transport en Logistiek Nederland (TLN) kom jij met deze cursus waarschijnlijk in aanmerking voor een vergoeding door de SOOB-subsidie. Op deze cursus is een vergoeding mogelijk tot maximaal € 100,-. Klik hier voor meer informatie over SOOB-subsidies en de aangesloten opleidingen . Op deze pagina kun je je inschrijven voor de cursus met SOOB subsidie. 

Voor de VCA VOL kosten die je betaalt, krijg je de cursus, het VCA VOL proefexamen, het officiële examen, het certificaat en het (leen)lesmateriaal. Bovendien bieden we je op de cursusdag een lekkere lunch aan. En word je voorzien van koffie, thee, een frisdrankje en een tussendoortje. Wel zo lekker toch?

De prijs is inclusief lesmateriaal, lunch & digitaal certificaat. Ook is het bij ons mogelijk om de VCA VOL cursus incompany te organiseren.

VCA VOL examen en cursus in andere talen

Het is mogelijk om de VCA VOL cursus in het Nederlands en in het Engelste volgen. Daarnaast kun je je bij Westpoort ook alleen voor het VCA VOL examen inschrijven. Dat examen wordt ook in het Nederlands, Engels, Frans en Duits beschikbaar gesteld.

Eendaagse of tweedaagse cursus VCA VOL

Gaat een eendaagse VOL VCA cursus jou iets te snel? Geen zorgen! Het is namelijk ook mogelijk om deel te nemen aan een tweedaagse VCA VOL cursus. Dan wordt alle informatie op een rustiger tempo aan je uitgelegd. De instructeurs nemen meer tijd, zodat je alles goed begrijpt.

Ook bij de tweedaagse cursus krijg je de mogelijkheid om met het VCA VOL proefexamen te oefenen. Wij nemen de tijd om jouw vragen, ook naar aanleiding van het VCA VOL proefexamen, door te nemen. Zo stomen we je zo goed mogelijk klaar voor het officiële VCA VOL examen en vergroten we de kans dat jij dat examen gaat halen!

VCA cursussen bij Westpoort

Bij Westpoort vind je een ruim aanbod aan VCA cursussen. Naast de VCA VOL cursus, kun je ook voor de volgende cursussen kiezen:

VCA VOL Code 95

Ben jij beroepschauffeur en wil jij de cursus VCA VOL volgen voor jouw Code 95 uren? Dat kan. Het is mogelijk om deze cursus te volgen voor je nascholingsuren. Wij kunnen de registratie bij het CCV voor je regelen. Kies bij je inschrijving voor de optie ‘Code 95’ of schrijf je in via de pagina van de gewenste VCA Code 95 opleiding:

Herexamen VCA VOL

Heb je het VCA VOL examen gemaakt en ben je niet geslaagd? Plan dan een herexamen in. Je hoeft dan alleen nog de VCA VOL kosten van het VCA VOL examen te betalen. Neem hiervoor contact met ons op via 088 827 3030 of boek het examen via de VCA VOL examen pagina.

Programma

Voor wie is de cursus VCA VOL bedoeld?

De VCA VOL cursus is voor operationeel leidinggevenden en zzp'ers die werkzaam zijn bij een aannemer, op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving.

Dagprogramma VCA VOL cursus

De VOL VCA cursus duurt slechts één dag. Op die ene dag kom je alles te weten om jouw VCA VOL examen met succes af te ronden. De cursusdag begint om 7.00 en duurt tot 15.00 uur. Vanaf 7.00 wordt er veel kennis met je gedeeld. Maar wees gerust: tussendoor nemen we genoeg tijd voor een hapje en een drankje, zodat je alle verse kennis rustig kunt laten bezinken.

Daarnaast willen we niet alleen dat je veel leert, maar ook dat je een leuke dag hebt. Daarom maken we de cursus zo makkelijk mogelijk. En zorgen we ervoor dat we informatie waar mogelijk met humor overbrengen.

Om alvast te kijken of je de lesstof begrijpt, maak je het VCA VOL proefexamen. Je maakt kennis met de vraagstelling, zodat je weet waar je aan begint. Aan het einde van de dag maak je je op voor het officiële VCA VOL examen. Dat examen volgt expres direct na de cursus. Dan zit alle kennis nog vers in het geheugen en is de slagingskans nóg groter. Het examen duurt ruim een uur en maak je van 15.30 tot 16.45 uur.

Zie je het niet zitten om jouw examen op dat moment te maken? Neem dan contact op via 088 827 3030 dan plannen we samen een ander tijdstip in.

Wat kan je na de eendaagse VCA VOL cursus?

Je doet tijdens de VOL VCA cursus veel nieuwe kennis en vaardigheden op. De instructeurs vertellen je alles wat je moet weten om jouw VCA VOL examen te halen. Na de cursus beschik je over de volgende capaciteiten:

 • Wet- en regelgeving toepassen.
 • Risico’s op gevaar goed inschatten.
 • Effectief optreden bij gevaarlijke situaties.
 • Verantwoord werken met machines en in bijzondere omstandigheden.
 • JezeIf en anderen goed beschermen.
 • Noodplannen maken.
 • Toolbox Vergaderingen organiseren.
 • Veilig en gecertificeerd aan de slag als zzp’er of leidinggevende in verschillende omgevingen.
Welke onderwerpen behandelen we?

Om veilig aan de slag te gaan in verschillende onderwerpen, komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Arbowet en (Europese) regelgeving.
 • Risico-inschatting en preventie van gevaar.
 • Ongevalpreventie en oorzaken.
 • Kennis van gevaarlijke stoffen.
 • Bedrijfsnoodplannen.
 • Toolbox Vergaderingen.
 • Proefexamen ter voorbereiding op het examen.
VCA VOL proefexamen

Het fijne aan de VCA VOL cursus is, dat je overdag al kunt oefenen met het VCA VOL proefexamen. Het VCA oefenexamen (VOL) helpt je om de vraagstelling beter in te kunnen schatten. Na afloop krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen, zodat je de lesstof perfect onder de knie krijgt om aan het officiële VCA VOL examen te beginnen. En ook mooi meegenomen is, dat het VCA VOL proefexamen gratis is!

VCA VOL examen

Aan het einde van de cursusdag maak je jouw VCA VOL examen. Dat examen leg je af op de computer. Je krijgt 70 meerkeuzevragen en hebt hier maximaal 75 minuten de tijd voor.

Om het VCA VOL examen te halen, moet je 65% van het totaal aantal te behalen punten goed hebben. Bij het VCA VOL computerexamen is de uitslag direct bekend.

Het is ook mogelijk om jouw VCA VOL examen in een andere taal te maken. Regelmatig hebben wij het examen in het Frans, Engels of Duits open staan. Wil je van deze optie gebruikmaken? Neem dan contact met ons op via 088 827 3030 of selecteer deze optie in het inschrijfformulier.

Het VCA VOL certificaat

Heb je minimaal 65% van de antwoorden tijdens het VCA VOL examen goed beantwoord? Dan ben je geslaagd! Wij sturen het officiële certificaat binnen enkele werkdagen digitaal naar je op. Het VCA VOL certificaat is tien jaar geldig.

Inschrijven

Wil je je voor de cursus VCA VOL inschrijven? Dat kan hieronder! Direct hieronder heb je de mogelijkheid om de datum en locatie te selecteren en het formulier in te vullen. Heb je liever dat onze dames dat voor je doen? Of wil je ze nog wat vragen over de cursus stellen? Je kunt ons bereiken op: 088 827 3030.

Locaties

Opleidingscentrum Westpoort Amsterdam
Basisweg 29
1043 AN Amsterdam
Telefoonnummer: 088 827 3090
E-mailadres: amsterdam@westpoort.nl

Opleidingscentrum Westpoort Den Bosch
Sigarenmakerstraat 4
5232 BK Den Bosch
Telefoonnummer: 088 827 3090
E-mailadres: denbosch@westpoort.nl

Opleidingscentrum Westpoort Meppel
Oeverlandenweg 2D
7944 HZ Meppel
Telefoonnummer: 088 827 3090
E-mailadres: info@westpoort.nl

Opleidingscentrum Westpoort Waddinxveen
Coenecoop 115
2741 PJ Waddinxveen
Telefoonnummer: 088 827 3090
E-mailadres: waddinxveen@westpoort.nl

Incompany

Cursus VCA VOL incompany

Onze instructeurs kunnen cursussen zowel op onze eigen locatie als op jouw locatie organiseren. Dat geldt dus ook voor de cursus VCA VOL, de cursus is incompany beschikbaar. Volgens ons heeft het leren op eigen locatie zelfs veel voordelen. Cursussen hebben een praktijkgericht karakter en richten zich op veiligheid en mobiliteit. Zodra je die kennis en vaardigheden direct op de juiste plek kunt toepassen, neem je de lesstof beter op.

Het is ook mogelijk om een besloten cursus te volgen bij één van onze vestigingen.

Wij bieden daarbij nog een optie om er nog één schepje bovenop te doen. Je kunt namelijk ook de maatwerk cursus VCA VOL boeken. De instructeurs passen dan, in samenspraak met jou, de cursus inhoudelijk aan. Belangrijke bedrijfsrisico’s en gevaarlijke situaties kunnen in de cursus worden opgenomen. Zo wordt de cursus nóg praktischer!

Populaire incompany cursussen bij Westpoort

De VCA VOL cursus is niet de enige cursus die wij regelmatig incompany organiseren. Andere incompany cursussen die vaak worden gekozen zijn:

 • BHV cursus, veiligheid van en binnen jouw organisatie.
 • Heftruck, veilig en beheerst met de heftruck rijden.
 • Autolaadkraan, veilig werken met de autolaadkraan.
 • Shovel, veilig en verantwoord werken met de shovel.
Vrijblijvende informatie

Heb jij nog vragen over de cursus VCA VOL? Of wil je ontdekken wat maatwerk voor jou kan betekenen? De opleidingsadviseurs zitten voor je klaar om met je mee te denken. Zij zijn te bereiken op 088 827 3030.

Startdatums

Deze website gebruikt cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij cookies voor onze webstatistieken. Lees onze cookieverklaring. sluiten