• Elke week diverse VCA-examens in Amsterdam, Den Bosch, Sneek en Waddinxveen
  • Je kunt ook op zaterdag examen doen
  • Uitslag direct na het examen
  • Geslaagd? Direct VCA pas mee!
VCA Avond Examen

Examen en certificaat VCA

Als je werkzaam bent in de bouw, petrochemie, haven of voor de overheid dan is een VCA certificaat verplicht waarmee je aantoont dat jij, en anderen, veilig kunt werken en rekening houdt met aspecten en risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Dit certificaat krijgt je door je VCA examen met goed resultaat af te ronden.
Bij Opleidingscentrum Westpoort kun je elke week examen doen voor zowel VCA-Basis als VCA-VOL: in het Nederlands en diverse andere talen. De uitslag is direct bekend. Het certificaat en pasje worden binnen een week verstrekt. Het VCA-certificaat is tien jaar geldig.

Schrijf je direct in voor het Examen VCA Basis of VCA-VOL in Amsterdam, Den Bosch, Sneek of Waddinxveen.
Het VCA examen kan ook incompany worden afgenomen.

 

Examen VCA

Aanvangstijd: 20:00 uur. Kom op tijd om papierwerk in orde te maken. Het examen start om 20:30 uur.

Examen VCA Basis
Het examen VCA Basis bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Je moet 65% van het totaal aantal te behalen punten goed hebben om te slagen. Bij een computerexamen is de uitslag direct bekend. Je hebt hier maximaal één uur de tijd voor.
NB: Kandidaten die moeite hebben met lezen kunnen een luisterexamen via de computer doen. Dit kan alleen voor de standaardtalen.

Andere talen
Het examen VCA Basis kan in de meeste Europese talen afgelegd worden. Deze talen zijn standaard beschikbaar: Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Slowaaks, Spaans, Turks, Bulgaars, Kroatisch en Russisch.
De overige Europese talen zijn alleen op aanvraag mogelijk: Deens, Ests, Fins, Lets, Maltees, Noors, Sloveens, Tsjechisch, Zweeds. Dit moet minimaal 24 uur voorafgaand worden aangevraagd. Neem hiervoor contact met ons op: 020-44 80 190.


Examen VCA VOL
Het examen VCA VOL bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Je moet 65% van het totaal aantal te behalen punten goed hebben om te slagen. Je hebt hier maximaal 75 minuten de tijd voor.

Andere talen
Het VCA VOL examen kan ook in het Engels, Frans of Duits worden afgelegd. Dit moet minimaal 24 uur voorafgaand worden aangevraagd. Neem hiervoor contact met ons op: 020-44 80 190.

Examen VIL-VCU
Het examen VIL-VCU bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Je moet 65% van het totaal aantal te behalen punten goed hebben om te slagen. Je hebt hier maximaal 75 minuten de tijd voor.

VCA-Cursus
Voorafgaand aan elk VCA-examen organiseert Westpoort een 1-daagse voorbereidende cursus. Deelname aan deze cursus VCA Basis, VCA-VOL of VIL-VCU vergroot zeker je kans om het examen te halen.

Andere talen
Westpoort verzorgt de cursus VCA Basis o.a. ook in het Engels, Pools, Turks, Bulgaars, Roemeens, Slowaaks, Spaans en Portugees. De cursus VCA-VOL wordt ook in het Engels aangeboden.

Inschrijven
Je kunt deze week direct al examen doen! Schrijf je in voor het VCA examen of voor de cursus VCA Basis, VCA VOL of VIL-VCU in Amsterdam, Den Bosch, Sneek of Waddinxveen.

Tarieven

Deelname aan het examen VCA Basis kost € 75,-. Dit examen kan standaard worden afgenomen in de volgende talen: Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Slowaaks, Spaans, Turks, Bulgaars, Kroatisch en Russisch.

De toeslag voor een VCA-examen in een andere (Europese) taal bedraagt € 50,-. Op aanvraag is dit examen voor de volgende talen beschikbaar: Deens, Ests, Fins, Lets, Maltees, Noors, Sloveens, Tsjechisch, Zweeds.

Deelname aan het examen VCA-VOL of VIL-VCU kost € 85,-. Het VCA-VOL examen kan standaard worden afgenomen in de volgende talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans. Er zijn geen andere talen op aanvraag beschikbaar voor het VCA-VOL examen. 

Het VIL-VCU examen kan standaard worden afgenomen in de volgende talen: Nederlands en Engels. Er zijn geen andere talen op aanvraag beschikbaar voor het VIL-VCU  examen.

De toeslag voor een luisterexamen VCA-Basis bedraagt € 50,-. Er zijn luisterexamens beschikbaar voor alle standaardtalen.

Alle genoemde tarieven zijn exclusief BTW.


Het examen kan ook incompany worden afgenomen. Neem hiervoor contact met ons op: 020-4480190.

 

Incompany

De cursus kan incompany worden georganiseerd. De cursus vindt dan op de eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze wijze kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving leren toepassen.

Een incompany traject biedt enkele voordelen:
- Programma volledig afstemmen op specifieke aspecten
- Het bespaart reistijd
- Oefenen direct in de eigen werkomgeving
- Gebruik maken van je eigen materiaal
- Volledig flexibel in het plannen van een tijdstip
Het is ook mogelijk een groep medewerkers te laten opleiden op onze cursuslocaties in Amsterdam, Den Bosch, Sneek of Waddinxveen. De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is bedoeld. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.

Meer weten?

Neem contact op met mij voor advies op maat.

Carola van Eerde

Opleidingsadviseur

 020-4480190
Carola@westpoort.nl